Teknoloji

Facebook, COVID-19 Aşı Reklamlarının Yayınlanmasına İzin Verecek

Facebook’un yakın zamanda COVID-19 aşısıyla ilgili komplo teorileri içeren içerikleri kaldırmaya başlayacağına 37. egegen Trend Raporu’muzda bahsetmiştik. Bunun yanında Facebook, ticari kazanç sağlamadıkları sürece artık COVID-19 aşılarının reklamlarına izin vereceğini söyledi ve reklam politikasında tekrardan bir değişime gitti.

Dünyamızı saran virüsün yayılmasının nasıl önlenebileceği konusunda bilgi veren COVID-19 aşı reklamlarına izin verilirken hiçbir reklam ile aşının satılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca aşının virüse çare olduğunu iddia etmek gibi manipülatif reklam politikaları yeni düzenlemede kesinlikle kabul edilmeyecek.

Yeni düzenlemelerin ne zaman uygulanacağını açıklamayan Facebook konuyla ilgili şunları belirtti: “COVID-19 aşılarının son onayı göz önüne alındığında, insanların bu aşılar hakkındaki bilgileri Facebook’ta güvenli bir şekilde tanıtabilmelerini istiyoruz. Artık, bir COVID-19 aşısının, birisinin virüse yakalanmasını önleme yeteneğini vurgulayan reklamların yanı sıra bir COVID-19 aşısına güvenli bir şekilde erişmenin yollarını tanıtan reklamlara izin vereceğiz. Ticari kazanç için salgından yararlanmaya çalışan içeriği ise yasaklamaya devam edeceğiz. COVID-19 aşı kitlerini satma girişimleri veya aşıya hızlandırılmış erişim gibi bir COVID-19 aşısının satışını tanıtan reklamlar veya organik gönderiler de reddedilecek. Ayrıca, aşının virüs için bir tedavi olduğunu iddia eden reklamları da engellemeye devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu