SEO

Adsense Site Onaylatma Önerileri

AdSense nedir?

Google AdSense, web site sahiplerinin yayınladıkları çevrimiçi içeriklerinden para kazanmaları için bir reklam ağıdır. Sitenize yerleştirdiğiniz reklamları kullanıcılar tıkladığında para akışı sağlanan bu sistem, Google Görüntülü Reklam Ağı’ndan reklamlar getiren ve bunları yayıncının web sitesinde görüntüleyen kapalı bir platform olarak adlandırabiliz. Eskiden bu yana carlığını sürdüren AdSense 2003 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri web yayıncıları için en popüler reklam platformu haline geldi.

Dijital pazarlama‘nın bir ağı olan reklam teknolojisinin teknik bilgisini bilmeden istediğiniz gibi reklam yerleşimleri yapabileceğiniz bu sistem kullanım kolaylığı ile onu benzersiz kılmaktadır. Araştırmalara göre 10 milyondan fazla web sitesi AdSense kullanıyor tabii ki bu rakamlar gün geçtikçe artıyor. Web site, boyut , tercih edilen renkler ve hedefleme seçenekleri dahil olmak üzere reklam birimlerini özelleştirmek için reklam kodunu kullanabilmeleri için özelleştirmeler sunuldu. İster otomatik yerleşim yapın isterseniz kendiniz yerleştirin fark etmez bu reklam etiketlerini web sayfasında uygun yerlere yerleştirebilir ve reklam göstermeye başlayabilirsiniz.

AdSense’in Avantajları

AdSense daha çok doğru orantı ile çalışır yani siz para kazanmadıkça AdSense’in para kazanmayacağı anlamına gelir.
Aylık geliri kontrol etmek, reklam birimleri oluşturmak ve optimize etmek ve denemeler yapmak için ekstra bir ücret ödemezsiniz
Yayıncının içeriği orijinalse, güvenli olmayan herhangi bir kategoriye girmiyorsa AdSense 2 aylık bir web sitesini bile onaylayabilir
Metin, görüntülü, yerel, video ve zengin medya reklamlarını destekleyin. Özellikle, AdSense’in yerel reklamları, kullanıcılara sorunsuz bir reklamcılık deneyimi sağlamak için web sitesi içeriğiyle mükemmel bir şekilde entegre olacak şekilde tasarlanmıştır.
Birden çok mülke sahip web site sahipleri, hepsini ortak bir AdSense hesabına bağlayabilir. Bu, tüm işlevlerin tek bir yerde yönetilmesine ve optimize edilmesine yardımcı olacağı gibi gelirinizi de tek bir yere görebileceğiniz anlmaına gelir.

AdSense Katılma Şartları

  • Kopya içerikler değil özgün içerikler oluşturun
  • Web site sahibi en az 18 yaşında olmalıdır
  • Alan adını barındırılan bir web siteye sahip olmalı
  • Kötüye kullanım ve/veya müstehcen içeriğin tanıtımını yapmamalısınız. Yasa dışı işleriniz olmadıkça içeriğiniz onaylanacaktır.

Adsense Hesabınızı ve Sitenizi Optimize Edin

Kullanıcıların gözüne batacak ve içeriğinizi okumaya engel olacak çok fazla reklam birimi yerleştirmeyin. Daha fazla reklam birimi eklemenin geliri artıracağını düşünebilirsiniz, ancak tam tersine sayfanın genel BGBG’sini etkileyecek olan doluluk oranını azaltacaktır. Böylelikle sizin kazancınızı da etkileyecektir.
Mobil web siteleri için de web sayfalarınızda koyduğunuz reklamları düzenlemeyi unutmayın
Masaüstü siteleri için dikey reklam birimleri kullanabilir, kullanıcı sayfada hareket etse bile kayan reklamlar sayesinde hep gözünün önünde olmasını sağlar. Web site sahipleri genelde 300×600 düzeni, masaüstü reklam verenler arasında popüler bir reklam boyutu olduğunu içi bunu kullanırlar.
Reklam düzenini sürekli olarak değiştirin ve iyileştirin bunu yapmazsanız sürekli aynı yerde oluşan reklamlar bir süre sonra banner gibi gözükecek ve kullanıcıların alışmasını sağlayacak olup tıklama oranını düşürecektir.
Düzenleri güncellerken her zaman AdSense politikalarını göz önünde bulundurarak düzenleme yapın yoksa kısa süreli ban yiyebilirsiniz.

Adsense Site Onaylatma Rehberi

Hakkımızda, gizlilik politikası, künye


Google ilk başlarda sizlerin nasıl bir siteye sahip olduğunu ve gerekli sayfalarınızın var olup olmadığına göz atmaktadır. Adsense başvurusunun reddi büyük ölçüde bu kısma bağlıdır diyebiliriz. Bir Adsense hesabı açmak için yapmanız gereken ilk şey, kullanıcı hizmetlerini tam olarak sunmaya hazır bir web sitesine sahip olmanızdır. Web sitenizde “Gizlilik Politikası, Hakkımızda, Künye” gibi sayfaların olmaması, kullanıcılardan gizli bilgilere sahip olduğunuz anlamına gelebilir. Açıkçası, Google gibi şirketler bu gibi durumları olumsuz olarak kavrayabilir sizi tam olarak anlamaz. Yani iyi bir web siteniz yoksa ve bu sayfalar web sitenizde yer almıyorsa Adsense onayını unutmanızı öneririz.

İletişim sayfası


Eskiden buna çok fazla bakmamaktaydılar fakat son dönemde ulaşılabilirlik açısından bunu önemli görmeye başladılar. Artık sitenizde kullanıcıların düşünce, öneri ve sorularını iletebilecekleri ve yönetici ile iletişime geçebilecekleri bir sayfaya sahip olmanızı istemektedir. İletişim sayfanız yoksa site amacına tam olarak ulaşamaz olarak kabul eden Google, Adsense gibi önemli başvuruların bu nedenle reddedildiğini birçok kez yaşamaktayız.

Süreklilik


Sadece gerekli olan sayfaları düzenlemekle Adsense onayı alamazsınız. Google’da bir sıralama elde etmek ve bu sıralamada yükselmek için yazmaya devam etmeniz gerektiğini unutmayın, her gün düzenli içerik girişleriniz olmadığı takdirde Google’da yükselmeniz oldukça zordur. Ancak içeriğin belirli standartların altında olmaması önemli bir etkendir. Örneğin, makaleniz 250 kelimeden az olmamalıdır, bizim önerimiz en az 600 kelime olmasına dikkat edin. İçeriğin tamamen size ait olması bu konuda Google’ın dikkat ettiği unsurlar arasındadır.

Kullanıcı dostu tema seçimi


Tema veya kullanıcıya sunduğunuz konular açık ve sade bir şekilde olmalıdır. Seçtiğiniz konu kafa karıştırıcı olmamalı en çok ve bilgi verici bir şekilde kullanıcıya hitap etmelisiniz. Kullanıcıların aradıklarını bulmalarına yardımcı olmalı ayrıca göz alıcı tasarımlar bir web sitesini süsleyip te kullanıcıların okumalarına engel olacak tasarımları eklememelisiniz. Ziyaretçilerin siteyi hemen terk etmelerini sağlamak için seçtiğiniz temanın içeriği iyi yansıttığından emin olmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken sade bir tema ve iyi tasarlanmış web sitesidir.

Makale Sayısı

  • Adsense onayı alabilmek için sitenizin uzun süre yayında kalması gerekiyor ayrıca web sitemize en az 30 -40 Adet makale girmeniz gerekmektedir.
  • Makaleler Özgün ve Güncel olacak
  • En az 500 ve üzeri Kelimeden oluşacak fakat 600 yazmanız ön sıralara çıkmanızı da sağlayabilir.
  • Konu görseli ve Konu içersinde resimler ve bu resimlerin alt etiketleri olacak
  • Seo uyumlu anahtar kelimeler koyu yada altı çizili olacak ve bunu her yazıda yapmış olmanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu