SEO

SEO Danışmanı Nedir?

İlk olarak SEO kelimesinin açılımını baktığımız zaman ‘’ Search Engine Optimization’’ olduğunu görüyoruz. Türkçe karşılığı ise ‘’ arama motoru optimizasyonu’’dur. SEO danışmanı yazılan ve paylaşılan bir içeriği arama motorlarında üst sırada gözükmesi için çalışan kişidir. SEO tekniklerini kullanarak web sitesinin organik trafiğini arttıran kişilere SEO Danışmanı denir.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Danışmanı Ne İş Yapar?

SEO danışmanı ne yapara diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım. SEO danışmanı bir internet sitesinin olmazsa olmazları arasındadır çünkü SEO danışmanı ile birlikte sitenizi üst sıralara taşıyabilirsiniz. Tabii ki bu işi yapmak göründüğü gibi kolay değildir. SEO danışmanları aşağıdaki görevleri yerine getirmekle yükümlüdür;

1- Google Analytics gibi web analitik araçlarını kullanmayı bilmeli ve istatistikleri analiz etmelidir. 

2- Özgün ve kaliteli içerik üretmeli veya üretilmesi için doğru kişilerle çalışmalıdır. 

3- Rakiplerin yaptığı SEO çalışmalarını araştırmalıdır. 

4- İçerik geliştirmelidir. 

5- Reklam kampanyaları geliştirmeli ve oluşturmalıdır. 

6- Sitenizin iyileştirilmesi ve değiştirilmesi gereken kısımlar ile ilgili tavsiyelerde bulunması gerekir. 

7- Anahtar Kelimeleri doğru bir şekilde analiz edip belirlemelidir. 

8- Site yapısı ve içeriği incelemelidir. 

Nasıl SEO Danışmanı Olunur?

seo danışmanı
SEO danışmanı nasıl olunur? – egegen

Bu işi yapabilmek yani bir SEO danışmanı olmak için spesifik olarak okumanız gereken bir üniversite/bölüm bulunmamaktadır. Bu sektöre giriş yapmak isteyen kişiler online eğitimleri tercih edebilirler. Tabii ki yüz yüze verilen eğitimlerde bulunmaktadır. Bu tamamen kişini tercihine kalmış bir durumdur. Bu işi yapabilmek için üst düzey bilgisayar bilgisine de sahip olmanız gerekmektedir. İsterseniz freelance olarak çalışabilir isterseniz bir SEO firmasında işe girebilirsiniz. 

Firmalara Yönelik SEO Hizmeti hakkında bilgi almak istiyorsanız ” Kurumsal SEO Danışmanlığı” hizmetimizden yararlanınız.

SEO Danışmanı Eğitimi

Yukarıda da belirttiğimiz üzere SEO danışmanı olmak için eğitim almak istiyorsanız uzaktan eğitim yani online eğitim veya kurs merkezlerine giderek öğrenmeyi tercih edebilirsiniz. Bu sektöre giriş yapmak için kayıt olan öğrenciler, SEO denince akıllara gelen arama motoru Google olduğu için Google arama algoritması hakkında bilgi sahibi olarak kursu tamamlarlar. Bu tarz kurslardan ve eğitimlerden alınan sertifika ile bu sektörde iş bulma olasılığınızı fazlasıyla arttırabilirsiniz.  

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu