Web Tasarım ve Yazılım

Profesyonel Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

Teknolojinin ilerlediği ve internet dünyasında yaşadığımız şu zamanda web sitesi tasarımı oldukça önemli bir konudur. Firmaların / markaların kendilerini ifade edebildikleri bu özel alanda doğru bir sistem kurduklarında başarılarına büyük bir katkı sağlamış oluyorlar. Web sitenin güncel, kullanılabilir, donanımlı, dikkat çekici ve sektörüne uyum sağlıyor olması yönünde hareket edilir. Bu sürecin doğru yönetilip sonuçlandırılabilmesi için A’dan Z’ye tüm noktaların profesyonelliğe hizmet ediyor olması altın bir kuraldır. 

Profesyonel Web Tasarımı Özellikleri

Web tasarımınızın iyi olması marka imajınız için oldukça faydalıdır. Markanın kendini doğru ifade edebilmesi için tüm çalışmalarının profesyonel bir elden çıkması gerekir. Ayrıca iyi tasarlanan bir web sitesi sayesinde site ziyaretçileriyle etkileşiminizde yüksek olur.

Web sitenizin genel tasarımı markanızın hangi alanda iş yaptığını ve ne denli profesyonel olduğu yansıtması beklenir. Bu sebeple grafik tasarımı, seçilen renkler, kullanılan görseller, font seçimi, içerik doluluğu ve kullanılabilirlik açısından rahat bir sisteme sahip olması gerekir.

Amatör web sitelerinden bir siteyi ayıran içine yapılan yatırımdır. İçerik yazılarının zenginliği ve kalitesi, görsellerin uygunluğu, grafik tasarımları ve çalışan bir web sitesi olması profesyonel web tasarım özellikleri arasında sayılabilir.

Özellikle profesyonel web sitesi hazırlarken özgün olması marka kimliği için güzel bir farktır. Piyasada herkeste olan tasarımlar olmasından kaçınılmalıdır.

Web sitenin sadece masa üstü bilgisayarlarda değil tüm mobil cihazlardan da ulaşılır olması istenir. 

Profesyonel Web Tasarımı Süreci

Kurumsal bir kimliğe profesyonel bir web sitesi hazırlanacaksa öncellikle sitenin senaryosunun hazırlanması gerekir. Senaryo hazırlanırken kurumsal kimlik algısının net bir şekilde ziyaretçiye verilmesi öncelikler arasına alınır. Burada markayı göstermek ve sitenin potansiyeli artırmak için senaryo önemli bir başlangıç hazırlığıdır. 

Web sitesi bir markanın/ kişinin / firmanın dışarıya açılan yüzüdür ve ziyaret edilmesi önceliği ile tasarlanır. Bu sebeple kullanıcı deneyimi ön planda tutulması gereken ikinci başlıktır. Bu sebeple hazırlanan projenin hedef kitlesinin beklentileri göz önünde bulundurularak proje kurgulanır.

Web sitesinde ziyaretçinin uzun kalması için içeriği önemlidir. Ziyaretçinin aradığı bilgiye ulaşması sitede durma oranını yükseltecektir. Arayüz tasarımı, görselleştirme ve iskelet oluşturma doğru içerikle birleştirilmesi beklenir. 

Web sitesinin kelimelerde yükselmesi için SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışmaları yapılır. Profesyonel kimlik oluşturulacak olan sitelerde bu çalışmanın önüne geçecek/ değiştirilemeyecek yazılım sorunları olmamalıdır. Site kurulurken bu durum öncelikli listede yer alır. Yine SEO çalışmaları için önemli olan içerik başlıkları ve içeriklerdir. Bu sebeple sitenin bu anlamda doygun olması beklenir. Burada içerikler belirlenirken hem arama motorunun daha iyi algılayabileceği hem de ziyaretçinin ilgisini çekecek konulara yer verilmesi gerekir. Siteye içerikler yerleştirildikten sonra ilk hazırlık sürecinin sonuna gelinir. 

Web siteler hazırlandıktan sonra sürekli güncellenmelidir. Açılan kategoriler denetlenmeli ve çalışmayan bir şey olmamalıdır. Özellikle ürün satışı yapıyorsanız ürünlerin güncellenmesi süreci özenle takip edilmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu