Teknoloji

Microsoft, Yeni Surface Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu!

Microsoft bugün Surface markalı yeni bir aygıtını duyurdu. Microsoft cihaz şefi Panos Panay, şirketin New York şehrindeki etkinliğinde bu cihazı resmi olarak açıkladı. Şirketin yeni Windows 10 S işletim sistemi ile çalışmak üzere tasarlanmış 13,5 inç‘lik bir dizüstü bilgisayarı.

Panay, Microsoft’un bu donanımı lisedeyken henüz yeni başlamış olan öğrencilere odakladığını belirtti. Panay öğrencilerle konuştuklarını ve onların bir dizüstü bilgisayar istediklerini söyledi. Bu yüzden de Surface dizüstü bilgisayarı kurduk diyerek sözlerine devam etti.

Microsoft’un gerçek Surface Dizüstü bilgisayarında, arka plan aydınlatmalı tuşlar için 1,5 mm’lik bir alanla birlikte, premium Surface Pro 4 klavyesi gibi bir kumaş alkantara klavyesi kullanıyor. Cihaz için bir teaser video yayınlandı ve bu yeni video gösteriyor ki bu cihaz, Windows 10 S işletim sistemini tanıtmak için ileri teknoloji ürünü bir cihaz olarak tasarlandı. Windows 10 S’yi çalıştırırken, Windows 10 Pro sürümüne geçmeyi tercih etmediyseniz mevcut tüm uygulamalar Windows Mağazasından alınacaktır.

Surface Dizüstü bilgisayar, kapaklı, Surface Book 2-in-1 gibi gerçek bir dizüstü bilgisayarı. Panos Panay, Surface Laptop’u yeni bir bordo rengini göstermek için bir izleyici üyesine dağıttı. Surface Dizüstü bilgisayarı dört renkte gönderilecek; platin, bordo, kobalt mavisi ve grafit altın ve ağırlığı 3 kilo.

Microsoft, 3: 2 en / boy oranına sahip bir 13.5-inç PixelSense ekranı kullanıyor. Panay, “Bu, şimdiye kadar oluşturulan ve dizüstü bilgisayara yerleştirilen en ince LCD dokunmatik modeldir” diyor. Ekran, Microsoft’un Surface Kalemini destekliyor, böylece diğer Surface aygıtları gibi ekranda çizim yapabiliyorsunuz.

Panay; “Bu cihazdaki performans kesinlikle şaşırtıcı” diyor. Microsoft, en yeni Intel Core i5 ve i7 işlemcilerini kullanıyor ve pil ömrünün 14.5 saat süreceğini iddia ediyor. Microsoft, Surface Laptop’un i7 MacBook Pro‘dan daha hızlı olduğunu ve bugün piyasadaki herhangi bir MacBook Air‘den daha fazla pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor.

Microsoft, Surface dizüstü bilgisayarın serin kalması için buhar odalarını aletin arka yüzündeki alüminyum kaplamaya entegre etti. Panay, “ihtiyacımız olan her şeyi orada paketlememizi sağlıyor” dedi. Hoparlör ızgaraları veya delikleri yok ve sesler parmaklarınızın altından gelir, yani hoparlör klavye altına entegre edilmiştir.

Microsoft, 4 GB RAM ve 128 GB SSD depolama alanına sahip Core i5 sürümü için 999 Dolar‘dan başlayan Surface Laptopların ön siparişini başlatacak. Surface Dizüstü bilgisayarlar 15 Haziran‘da dağıtılmaya başlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu