Teknoloji

Apple, Mac Pro Masaüstü Üzerine Çalışıldığını Doğruladı

Apple, sonunda Mac Pro’yu yenileme kararı aldı. BuzzFeed News ile yapılan röportajda Phil Schiller, Apple’ın 2013’te yaptığı son yenilikten sonra Mac Pro‘yu tamamen yenilemeyi düşündüğünü duyurdu. Ancak yeni Mac Pro bu yıl gelmeyecek ve ne zaman geleceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Schiller, şirketin ayrı bir profesyonel ekrana sahip, yeni bir Mac Pro sistemi geliştirmekte zorlandığını ve Mac Pro’dan sorumlu olan ekibin mevcut modeldeki tasarım kısıtlamalarını engelleyebilmesi için bir sonraki Mac tasarımına ara vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Apple OS iyileştirmelerinde sahneye çıkan Craig Federighi ise köşeye sıkıştıklarını itiraf etti. Cesur ve farklı bir şeyler yapmak istediklerini ve tasarımın gelecekte belirli bir vizyona uyarlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Apple’ın Mac Pro hakkındaki açıklamaları, şirketin Mac ve MacOS’dan vazgeçtiği yönündeki suçlamalar sırasında ortaya çıktı.

Apple’ın en yeni MacBook Pro‘ları bir Touch Bar ile piyasaya sürülmüştü fakat, pil ömrünün zayıf olduğuna ve laptoplarda yeterli güç ve port olmadığına dair çok fazla şikayet vardı. Bu konuda Schiller, Mac Pro’yu daha fazla yenileyemediklerine dair klasik açıklamalarda bulundu. Ancak yine de, bir sonraki yeni Mac Pro’yu görmek için en az bir yılın daha geçmesi gerekiyor gibi görünüyor.

O zamana kadar Apple, şu anki Mac Pro’yu güç artışı ile yenileyecek. 2,999 dolara, artık 6 çekirdekli, Intel Xeon işlemci, çift AMD FirePro D500 ve 16GB RAM içeren bir Mac Pro satın alabilirsiniz. 3,999 dolarlık model; 8 çekirdekli Xeon işlemci ve çift AMD FirePro D700’leri içeriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu