Teknoloji

Spotify’dan Türkiye Kararı!

Yakın zamanda internet de RTÜK denetimine girmişti. Bunun ardından yeni yaptırımlar da gelmeye başladı. İnternet, radyo ve televizyonların RTÜK denetimine tabi olmasından sonra birçok kuruluş, Üst Kurul‘a lisans başvurusunda bulundu, bazı kuruluşlar ise bu başvuruyu kaçırdı. Kuruluşların lisans başvurusu yapmamaları durumunda, RTÜK yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

RTÜK, internet ortamından yayın lisansı almadan yayın hizmeti yaptığı tespit edilen aralarında Spotify ve Foxplay‘in de yer aldığı kurumlara, 72 saat içinde lisans alması için süre verdi. RTÜK’ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre başvurunun yapılması ve 3 aylık lisans ücretinin peşin ödenmesi durumunda Spotify ve Foxplay’in de yer aldığı bazı kurumların üç ay süresince yayınlarına devam edebileceği, aksi takdirde erişimin engelleneceği ifade edildi.

Bunun ardından Türkiye’de temsilciliği olmayan İsveç merkezli Spotify uygulamasının Stockholm‘deki birimiyle iletişime geçen RTÜK yetkilileri, firmadan olumlu geri dönüş aldıklarını açıkladılar.

Türkiye’ye erişiminin engellenmesini istemeyen Spotify, yayın lisansını alacak ve ayrıca Türkiye’de temsilcilik de açacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu