İnternet Dünyası

Londra’da polisler hırsızları drone ile yakalayacak

İnsansız hava araçları ve drone’ların hem bireysel hem de ticari olarak kullanım oranları gittikçe artıyor. Aynı şekilde hükümetler ve resmi kurumlar da drone kullanımına oldukça meraklı. Sırf askeri amaçlar için değil, güvenlik amacıyla da güvenlik birimleri tarafından kullanımı mümkün olabiliyor. Bunun son örneklerinden birisini de Londra‘da göreceğiz.

 

Londra polisi, sayıları her geçen gün artan motorbisikletli kapkaççılara çözüm üretmek amacıyla harekete geçti. Londra’nın Camden ve Islington gibi bölgelerinde artan vakalarda hırsızlar motorbisiklet yardımıyla kapkaç eylemlerini gerçekleştiriyordu. Geçtiğimiz 12 ayda 3 binden fazla telefonun çalınması üzerine Londra polisi daha sıkı önlem almaya başladı. Fakat karayolunda yapılan bir kovalamaca esnasında 18 yaşında masum bir gencin ölmesi üzerine, polis hırsızları kovalamanın yolunu göklerde aramaya başlamış ve drone ile takip konusuna eğilmiş gözüküyor.

 

Polis kovalamacasının havadan drone aracılığıyla yapılması hem karayolunda bir tehlike yaratmıyor, hem de havadan helikopterle gerçekleştirilen takipler kadar maliyetli olmuyor. Bakalım Londra polisi, drone’lardan nasıl yararlanacak ve ne zaman havada devriye atan polis drone’lar göreceğiz?

Kaynak: Webrazzi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu