İnternet Dünyası

Gmail Hesabı Oluşturmak

Türkiye’de oldukça yaygın bir biçimde kullanılmakta olan en popüler mail aracı, kuşkusuz Gmail‘dir. Gmail’i işletim sistemi olan tüm cihazlarınızda ve bilgisayarlarınızda kolaylıkla açabilir, mail işlemlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz. Gmail hesabı oluşturmak için öncelikle resmi web adresine girerek, ”Gmail Giriş” sekmesine tıklamanız gerekecektir. Oturum açtığınız anda size gelen mailleri görebilir veya başka birilerine mail gönderebilirsiniz. Ücretsiz bir mail servisi olan Gmail, günümüzde en çok kullanılan mail servislerinin başında gelmektedir. Gmail, mail gönderme veya alma işlemlerini ücretsiz bir şekilde sunan mail aracıdır. Sizlerde ücretsiz bir şekilde mail hizmetinden faydalanmak istiyorsanız, kaydolma işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Google’ın üstün arama motoru teknolojisi ve farklı diğer tüm servis üyelikleriyle birlikte sunulmakta olan Gmail, günden güne farklı kesimlerin dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Gönderdiğiniz veya aldığınız her maili sonsuza dek saklamakta olan Gmail, sizlere 2,750 Megabayt’lık bir saklama deposu sunmaktadır. Daha önceden atmış veya almış olduğunuz bir maili, sadece kişinin mail adresini yazarak bulabilmeniz mümkündür. Gmail’i Gmail yapan en büyük unsurlardan birisi kolay bir arayüze sahip olmasıdır. Fazla reklamlar ile kullanıcılarını boğmayan bir arayüze sahip olan Gmail, küçük metin reklamları neticesinde kitlesine hizmet sunmaya devam etmektedir. Bir Google hesabı oluşturmanız durumunda, bunu birçok platform içerisinde kullanabileceğiniz bir anlam taşımaktadır. Tek bir hesap ile Gmail, Youtube, Google+ gibi nice servisleri kullanabilirsiniz.

Tek Hesap İle Neler Yapılır?

Google hesabınızı oluşturmanızın ardından, tüm Google servislerinden tek bir hesap üzerinden yararlanma imkanına sahip bir duruma gelmiş olacaksınız. Yani ister Youtube, ister Google+, isterseniz de Gmail’e tek bir hesap üzerinden erişebilme imkanına sahip olmuş olacaksınız.

Gmail Şifremi Unuttum Ne Yapmam Gerekiyor?

Gmail hesabı oluştururken sizlerden bir adet güvenlik sorusuna cevap vermeniz istenmektedir. Web adresi üzerinden ”Şifremi Unuttum” kısmını tıklayarak, gelen sayfa üzerinden güvenlik sorusuna cevap verebilir, tekrardan giriş sağlayabilirsiniz. Ancak güvenlik sorusuna doğru cevap verdiğinizde, yeni parola oluşturma kısmına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa üzerinden unutmayacağınız bir şifre oluşturarak, tekrardan mail hesabınıza giriş yapabilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra yine Gmail kaydı oluştururken vermiş olduğunuz iletişim numarasına SMS onayı gönderebilir, cep telefonunuza gelen şifreyi paylaşarak, tekrardan hesabınızı aktif bir hale getirebilirsiniz.

Gmail İle Hotmail Arasında Ne Fark Var?

Aslına bakılacak olursa pekte bir fark yoktur. Fakat Gmail’i Hotmail’den ayıran bir özellik, web arayüzünün oldukça kullanışlı olmasıdır. Bunun yanı sıra Youtube gibi platformlara kaydınızı oluştururken sizden Hotmail hesabınız değil, Gmail hesabınız istenecektir. Birçok platform sadece Gmail üzerinden kullanıcı hesabı açtırmaktadır. Bu bakımdan hemen hemen her şeyde Gmail istenildiği için kendinize bir adet mail hesabı açmanız oldukça yararlı olacaktır. Ücretsiz oluşturabileceğiniz mail hesapları ile birçok platformda birçok özellikten faydalanabileceksiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu