İnternet Dünyası

Google Takvim, 6 Yıl Aradan Sonra Tasarımını Değiştirdi!

Google Takvim, web’de yeni bir görünüme kavuştu. Google, şirketin “modern renkleri ve zarif tasarımı gibi Takvim’in mobil uygulamasında var olan şeyleri alarak Web’e getirdiğini açıkladı. Takvim, “Materyal”i yeniden tasarlıyor.

Takvim’in mevcut tasarımı 6 yıl öncesine dayanıyor. 2011 yılında yapılan tasarım, artık Google‘ın kullanmadığı kırmızı ve gri ögelerden oluşuyor. “Materyal Tasarım” 2014 yılında Android 5.0 Lollipop ile piyasaya çıkan Google’ın mevcut tasarım felsefesidir. Tasarım dili genellikle beyaz arka planları cesur sıçramalarla, animasyonlarla ve alfabe dışı karakterlerle karıştırır.

Yeniden tasarlanan Google Takvim, birkaç yeni özellikle karşımıza geliyor. Google, takvim görünümünde tek seferde kaç gün görmek istediğinizi seçerek görünümleri aylık ve haftalık olarak sunuyor. Takviminizde yer alan bir etkinliğe tıkladığınız davetli bilgilerini, profil resimlerini, LCV’ye yanıt verip vermediklerini görebileceksiniz.

Bunların yanı sıra hızlı bir biçimde etkinlik oluşturabileceksiniz. Etkinlik oluştururken etkinliğin türünü ve kaydedileceği takvimi seçebilecek, kolay bir biçimde etkinlik ayrıntılarına ulaşabileceksiniz. Yeni tasarım değişikliği sayesinde Google Takvim; E-Tablolar, belgeler ve sunuları etkinliklerinize linklemenizi sağlıyor.

Google Takvim’in yeni tasarımını kullanmak için ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Yeni Takvim’i Kullan” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Ayrıca istediğiniz zaman Google Takvim’in eski tasarımına dönüş yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken; “Diğer İşlemler” seçeneğinde bulunan “Klasik Takvim’e Dön” butonuna tıklamaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu