Genel

Kahvenize Yazılacak İsmi Tahmin Eden Site: What’s My Starbucks Name?

Bugün dünyanın herhangi bir ülkesinde sokakta yürüyen birini rastgele çevirip, ‘’Kahve içebileceğim bir yer söyleyebilir misiniz?’’ diye sorsak hemen hemen herkesin vereceği ilk cevap sanıyoruz ki Starbucks olacaktır.

1971 yılında ilk mağazasını açan Starbucks, başarısını kurulduğu tarihten itibaren farklı bir şirket olma yolunda ilerledi. Sadece kahve ve zengin bir kahve kültürü değil, bir deneyim sundu. Starbucks, bugün 65 ülkede 21.000’in üzerinde mağazaya sahip. Peki Starbucks’ı bu kadar popüler ve rakiplerinden farklı kılan nedir?

Günümüzün dev markalarına baktığımızda başarılarının sırrı olarak kalite, lezzet, uygun fiyat gibi özelliklerden ziyade hedef kitlenin nabzını tutarak geliştirdikleri pazarlama stratejilerini gösterebiliriz. Starbucks baristalarının bardaklara müşteri isimlerini yanlış yazması da basit ama etkili pazarlama stratejilerinin bir parçası.

Stratejinin amacı, müşterilerin isimlerinin yanlış yazıldığı bardağın fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşım yapmasını sağlamak. Çoğu insan üstünde isminin doğru yazdığı bir kahve bardağını sosyal medyada paylaşmaz. Starbucks işte bu durumu pazarlama aracı olarak kullanıyor. Müşterilerin tamamen gönüllü bir şekilde paylaşım yapmasını sağlayarak, günümüzün en etkili reklam alanı sosyal medyada ücretsiz bir şekilde kendi reklamını yapmış oluyor. Oldukça akıllı ve etkili bir strateji olduğunu itiraf etmeliyiz.

Starbucks baristalarının isimleri sürekli yanlış yazmasından ilham alarak yaratılan ‘’What’s My Starbucks Name?’’ ( Benim Starbucks Adım ne?) web sitesi, Starbucks’a  gidip bir kahve aldığınızda bardağınızda yazacak isminizi tahmin ediyor.  “Starbucks Name Fail” ve “Starbucks Spelling” gibi Tumblr bloglarından çektiği görselleri aramanızla eşleştiren sitenin kurucusu ise Bob’s Burgers TV şovunun yazarı Justin Hook.

Kahvenize Yazılacak İsmi Tahmin Eden Site: What’s My Starbucks Name?

Sizde olası Starbucks isminizi merak ediyorsanız tek yapmanız gereken siteye girip karşınıza çıkan arama çubuğuna isminizi yazmak. Yeni isminiz Starbucks kahve bardaklarının üzerine yazılmış şekilde karşınıza çıkacak. Verilen çoğunluğu yabancı isimlerden oluştuğu için Türkçe isimlerde çok iyi sonuç vermediğini de şimdiden söyleyelim.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu