Genel

Google Analytics İle Satışlarınızı Artırın

Dünyanın en büyük pizza markalarından Domino’s 2014 yılında pizza siparişlerini %6 artırdı. Peki, bu konuda hangi araçlardan yardım aldılar?

Domino-pizza-logo-

Pizza devi, sadece Birleşik Krallık ve İrlanda’da 2014 yılında 76 milyon sipariş teslim ederken; bu siparişlerin %70’i online, online siparişlerin %44’ü de mobilden verilmiş. Hemen tüm kanallardan ulaşılabilen ve neredeyse internet erişimi olan her cihazdan pizza siparişi verilebilen Domino’s’un online kanallardaki devasa görünürlüğü bu satış rakamlarında en büyük etkenlerden biri.

google-analytics-logo

Tabii ki bu başarının ardında Domino’s’un tüketici davranışlarını gözlemleyip iyi analiz etmesi ve olası müşterilerine en doğru zamanda ve kanalda erişmesi de büyük pay sahibi. Bunun için de doğru ölçümleme çok kritik bir unsur.

Tüketici hareketlerinin takibi, analizi konularında Google Analytics Premium, Google Etiket Yöneticisi ve Google BigQuery gibi hizmetlerden yararlanan marka bu araçların kullanımı ve raporlamalarda dijital ajansın faydalarını çok fazla görmüş. Google Etiket Yöneticisi’nin özelleştirilebilir etiketlerini web sitesinden mobil uygulamalarına kadar tüm çevrimiçi platformlarına uygulayarak, e-ticaret takibi ve raporlamasını kolayca gerçekleştirmişler.

google-bigquery

Bu kısa ama ders alınası örnekten de anlaşılacağı üzere, e-ticarete soyunan, bu alana küçük ya da büyük bir sermaye yatıran şirketlerin, yatırımlarını geri alabilmeleri için mutlaka internette tüketici takibini, analizini ve raporlamasını iyi yapan çözüm ortaklarıyla çalışmaları gerekmektedir.

Dilerseniz siz de Egegen İnternet Hizmetleri ile çalışarak online kanallarda görünürlüğünüzü artırabilir, Google AdWords ve remarketing konularında markanızı profesyonel ekibimize teslim edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu