Teknoloji

İşte Karşınızda Samsung Galaxy S9!

Samsung, Barselona’da gerçekleştirilen MWC 2018‘de yeni amiral gemisi Galaxy S9‘u duyurdu.

Samsung birkaç yıl öncesine kadar piyasadaki en iyi akıllı telefona sahipti ancak Apple, Google ve Huawei gibi markaların gerisinde kaldı. Samsung, tanıtımını gerçekleştirdiği Galaxy S9 ile bu tacı geri istiyor gibi gözüküyor.

Samsung Galaxy S9, S8’in görünümüne ve hissine çoğunlukla sadık bir güncelleme. Bu, muhtemelen şirketin fotoğraf makinesine odaklanmasının büyük bir nedeni. Çünkü Galaxy S8 ve S8+ piyasadaki en iyi akıllı telefon kameralarından birine sahipti ve Galaxy S9 ve S9 Plus da 2018’in en iyi seçenekleri arasında yer alacak.

Galaxy S9 Özellikleri

Ekrandan Ayrılmak İstemeyeceğiniz Bir Kamera

Samsung, insanların kamera uygulamasında çok fazla zaman geçirdiğinin tamamen farkındadır ve kullanıcılara ayrılmak için daha az sebep sunmak istemektedir. Samsung temsilcisi Jonathan Wang, bunu S9’un asıl amacı olarak nitelendirdi ve uygulamanın içerdiği özelliklerin yanı sıra kullanıcı dostu olmasını sağlamak için arayüzünü yeniden tasarladıklarını belirtti.

Yeni tasarlanan kamerası sayesinde S9’da çift diyagram kullanılıyor. Çift diyagram sayesinde düşük ışıkta dahi daha çok ışığı içine alan kamera, tek kamera ile harikalar yaratmanızı sağlayacak. Galaxy S9’un kamerasında ilki f/1.5, ikincisi f/2.4 diyafram aralığı olmak üzere iki farklı sensör mevcut. İlk sensör olan f/1.5 daha önce hiçbir akıllı telefonda karşımıza çıkmadı. Galaxy S9’un arka kamerası ise 12 MP.

Sadece düşük ışıklar için geliştirilmeyen S9, aynı zamanda ağır çekim özellikleri de sunuyor. HD kalitede 960 fps’lik ağır çekim yaparak sanat değeri yüksek videolar ortaya çıkarmanızı sağlıyor. Ayrıca bu videoları kilit ekranınızda duvar kağıdı olarak kullanma şansına sahipsiniz.

Samsung’da en çok beklenen özelliklerden biri de portre moduydu. Galaxy S9 Plus‘da portre modu olacak fakat özel bir yazılımla S9’da da portre modu kullanılabilecek. Aynı zamanda Galaxy S9 ön kamerası f/1.7 diyafram aralığına ve oto-fokus özelliği bulunan 8 MP’e sahip.

Sonsuz Ekran

https://www.youtube.com/watch?v=1Kd05k6Z_Fw

S8’de olduğu gibi S9’da da karşımıza sonsuz ekran teknolojisi çıkıyor. İnce çerçeveleri sayesinde sonsuz bir ekran görünümü sağlayan Galaxy S9, görmek istediklerinizi daha iyi görmenizi sağlayacak.

Iris Yüz Taraması

Parmak izi sensörünün yanı sıra Iris yüz taraması da mevcut. iPhone X‘dan sonra Galaxy S9’da kullanıcıların yüz tanıma teknolojisinden yararlanmalarını sağlayacak.

Avatar Emojiler

Samsung Galaxy S9 ile kendi özel emojilerinizi hatta avatarlarınızı oluşturabileceksiniz. Kendi fotoğrafınızı çektikten sonra emoji avatarınızı tanımlayın, sizin hareketlerinizi takip etmenizi sağlayın.

Emojinizi oluşturduğunuz sırada saçınızı, gözlüğünüzü, sakalınızı, kıyafetlerinizi ve daha birçok şeyi seçebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra tavşan vb. emojilere de bürünerek ön kamera sayesinde bu emojilerin kontrolünü sağlayabiliyorsunuz.

Bixby ve Anlık Çeviri

Samsung, S9 ile Bixby’yi daha işlevsel hale getirmeye hazırlanıyor. Kamerada gördüğünü yazıları anlayarak kendi dilinize anlık çeviri yapacak olan Bixby, özellikle başka ülkelerde harika bir asistan olacak. Ayrıca Bixby; kişisel asistan, kalori sayma vb. sağlık aktivitelerinin yanı sıra yeni makyaj modu özelliğiyle kadınların vazgeçilmezi olacak.

Geniş Ekran

Samsung, S9 ve S9+ ile geniş ekran seçenekleri sunuyor. 18.5:9 en ve boy oranıyla Galaxy S9 5.8 inç, Galaxy S9 Plus 6.2 inç ekrana sahip olacak. Bununla birlikte Galaxy S9 2960×1440 piksel Super Amoled ekran ve S9+ Corning Gorilla Glass 5 ile korunacak.

Android 8.0 ve Yazılımda Yenilik

Samsung telefon kullanma deneyimini kolaylaştırmak adına kullanıcı arayüzünü değiştiriyor. Artık izlediğiniz videodan ya da oynadığınız oyundan çıkış yapmadan mesajlarınızı yanıtlayabileceksiniz. Bunun yanı sıra Samsung’un yeni amiral gemisi Android 8.0 Oreo ile çıkış yapacak.

Galaxy S9’un Tüm Teknik Özellikleri

  • 5.8 inç Quad HD+ Super AMOLED Infinity Displat Ekran (Corning Gorilla Glass 5’le korunuyor
  • Qualcomm Snapdragon 845 / Exynos 9810
  • 4GB RAM
  • 64/128/256GB depolama alanı
  • Çift SIM kart desteği ( microSD kart yerine SIM kart takılabilir
  • 12 MP Dual Pixel f/1.5 ve f/2.4 diyafram aralığına sahip dual Pixel arka kamera
  • 8MP oto fokus f/1.7 diyafram aralığına sahip ön kamera
  • IP68 Suya ve Toza karşı dayanıklılık
  • Dolby Atmos hoparlörler
  • 3000 mAh batarya
  • Accelerometer, Barometer, Fingerprint, Gyro, Geomagnetic, Hall, Heart Rate, Proximity, RGB Light, Iris, Pressure sensörleri

Galaxy S9 ve S9 Plus Fiyatı

Bugünden itibaren ön siparişe sunulan Galaxy S9 ve S9 Plus’un Türkiye fiyatları da belli oldu. 16 Mart’ta satışa sunulacak ve 19 Mart’ta perakende satış mağazalarında yerini alacak olan 64 GB’lık Galaxy S9 fiyatı 4.599 TL. Galaxy S9 Türkiye’de farklı bir depolama seçeneği ile satılmayacak.

Galaxy S9 Plus ise tüm depolama seçenekleriyle Türkiye’de satılacak. 64 GB S9 Plus fiyatı 5.199 TL, 128 GB fiyatı 5.399 TL ve 256 GB fiyatı ise 5.699 TL olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu