Teknoloji

Instagram, Paylaşım Linklerinden Ücret Alabilir

Facebook’un 2016’da aldığı paylaşma linki ekleme sistemine yönelik olan patenti şimdi Instagram uygulaması da aldı. Alınan patentle, kullanıcıların paylaşımlarına eklemek istedikleri bağlantı linkleri için Instagram uygulaması kullanıcıdan ücret talep edebilecek.

Hali hazırda kullanıcılar, Instagram paylaşımlarına istedikleri linki ekleyebiliyor fakat diğer kullanıcılar bu linklere tıklayamıyor. Link paylaşabilmek için kullanıcılar reklamını yapmak istediği sitenin adresini kendi biyografisine koyuyor, diğer kullanıcıların linke buradan ulaşması bekleniyor ve bu durum kullanıcılara kolaylık sağlamıyor.

Yeni özellik uygulamaya eklendiği takdirde kullanıcı 2 Dolar ödeyerek kendi paylaşımına eklediği linki diğer kullanıcılar da tıklayabilecek. Böylece Instagram kullanıcıları için kolaylık sağlanabilecek.

Instagram’ın aldığı bu patentle, yeni sistemin yapım aşamasında olduğu söylenirken link ekleme sisteminin değişip değişmeyeceği henüz bilinmiyor. Mark Zuckerberg ise bu konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu