Mobil Uygulama

Mobil Yazılım Nedir?

Mobil yazılım nedir sorusuna, mobil cihazlar yani cep telefonları ve tabletlerde kullanılabilmesi adına hazırlanan özel yazılımlar cevabını verebiliriz. Mobil yazılımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, mobil cihazın işletim sisteminin ne olduğudur. iOS, Android ve Windows tabanlı işletim sistemlerine göre mobil yazılımlar üretilir. Aklınıza gelebilecek her türlü yazılımı mobile uygun hale getirmek mümkündür. Bu yazılımlar sayesinde cep telefonlarından ya da tabletlerden istenilen her işlemin yapılabilmesi sağlanmıştır. Kullanıcılar bu yazılımlar sayesinde web sitesine arama motorlarından değil direkt olarak ulaşabilme ve daha hızlı işlem yapabilme şansına sahipler.

Neden Mobil Yazılım?

Günde ortalama 2 saat mobil cihazlar üzerinden internette geçiriliyor ve bir insan günde 150 kereden fazla bir şekilde telefonunu kontrol ediyor. Cep telefonlarında harcanan zamanın % 69’u ise mobil uygulamalarda geçiyor. Mobil cihaz kullanıcılarının % 79’u ise ürün siparişi için mobil cihazlara kullanıyor. Yani tüm bu veriler göz önünde bulundurulduğunda firmalar için internet önemli bir yerdeyse mobil uygulamalar da lüks değil birer ihtiyaçtır.

Firmalar açısından değerlendirildiğinde web sitelerine oranla mobil uygulamalar, müşterilerine bir tık daha yakındırlar. Bunun farkına varan firmalar mobil dünyaya yatırım yapmaya başlamışlardır. Çünkü bu firmalar, müşterilerine daha iyi bir hizmet sunmak ve sektörde farklılık yaratarak yerini sağlama almak istemektedirler. Mobil uygulamalar sayesinde web sitenizin daha geniş bir kitleye hitap etmesini ve mobil yazılım bildirimleri ile sitenizden daha fazla kişinin haberdar olmasını sağlayacaksınız.

Mobil Yazılımın Önemi

Günümüz teknolojisinde mobil uygulamalardan yararlanmayan yoktur. Çünkü mobil uygulamalar sayesinde daha hızlı ve daha pratik bir biçimde istenilen her şeye ulaşma imkanı vardır. Bu da zamandan tasarruf edilerek daha çok iş yapılmasını sağlar.

Mobil uygulamaların hayatımızdaki yerinin sağlamlaşmasıyla küçük veya büyük ölçekli her firma; reklam, tanıtım, pazarlama gibi alanları etkin kullanabilmek adına kendi mobil uygulamalarını kullanıcı ile buluşturmaya başladı. Kullanıcılar da beğendikleri ya da faydalı gördükleri her uygulamayı aktif bir biçimde kullanmaya başladılar. Hatta az kullanılan veya hiç kullanılmayan mobil uygulamalar dahi cihazlardan kaldırılmıyor. Bu da uygulamalara olan bağlılığı ve ihtiyacı gözler önüne seriyor.

egegen İnternet Hizmetleri sayesinde mobil yazılımın ayrıcalıklı dünyasına adım atabilirsiniz. Mobil yazılım ile ilgili linke tıklayarak bizimle iletişime geçebilmeniz için gerekli olan bilgilere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu