Dijital Pazarlama

İnternet Reklam Fiyatları

İnternet dünyasının sürekli gösterdiği gelişim ile farklı sektörler de açığa çıkmaktadır. Geleneksel reklam türlerinin yanında dijital dünyada internet reklamlarının yeri de sağlamlaşmaya başlamıştır. Firmaların ürün ve hizmetlerini tanıtabilmek amacıyla tercih ettikleri diğer alan da internet reklamlarıdır. İnternet reklamları sayesinde ürün ve hizmetlerin istenilen kullanıcıya ulaşması sağlanır. Pek çok türü olan internet reklamlarının fiyatları da değişken yapıdadır. internet reklam fiyatları ne kadardır sorusunun cevabına aşağıda detaylarıyla birlikte ulaşabilirsiniz.

Google AdWords İnternet Reklam Fiyatları

İnternet reklamları arasında en fazla tercih edilen AdWords reklamları, 5 farklı internet reklam fiyatlandırmasına tabi tutulur. Bunlar;

  1. Bin Gösterim Başına Maliyet (BGBM): Google görüntülü reklam ağında reklamlarınızın kaç kez gösterildiğine göre yapacağınız ödemeye bin gösterim başına maliyet ismi verilir. Reklamınızın her 1000 gösteriminde ödeme yapmanız istenir. Vereceğiniz internet reklam fiyatlarını belirleyerek, ne kadar ödeme yapacağınızı Google’a bildirmelisiniz. BGBM, marka bilinirliğini arttırmak isteyen firmalar için önerilir.
  2. Tıklama Başına Maliyet (TBM): verdiğiniz reklamlara yapılan her tıklama için ödediğiniz tutara tıklama başına maliyet (TBM) ismi verilir. Tıklama başına maliyet teklifi verdiğiniz reklamlar içim maksimum TBM belirlemeniz gerekir. Maksimum TBM demek, tıklama için ödemek istediğiniz en yüksek tutar demektir. Eğer bir kullanıcı reklamınıza tıklarsa bu tutarın üzerinde maliyetlendirilmeniz mümkün değildir. Tıklama başına maliyette teklif tutarınızı kendiniz belirleyebileceğiniz gibi otomatik teklif belirleme seçeneğini de kullanabilirsiniz. Otomatik teklif belirlemede Google, bütçeniz üzerinden en yüksek tıklamayı almanızı sağlar. Tıklama başı maliyetin bir diğer ismi tıklama başına ödeme olarak da geçer. Asıl amacı satış yapmak ve web sitesi trafiği almak isteyenler için önerilen reklam türüdür.
  3. Gerçek Tıklama Başına Maliyet (Gerçek TBM): Bir tıklama başına ücretlendirilen nihai tutara gerçek tıklama başına maliyet ismi verilir. Maksimum TBM teklifine göre daha az tutarda ücretlendirilmeniz anlamına gelir.
  4. Ortalama Tıklama Başına Maliyet (Ort. TBM): Reklamınıza tıklandığı durumda ödemeniz gereken tutara ortalama tıklama başına maliyet ismi verilir. Toplam tıklama ödemenizin toplam tıklama sayısına bölünmesiyle ortaya çıkan maliyettir. Burada gerçek tıklama başına maliyetiniz esas alınır.
  5. Görüntüleme Başına Maliyet (GBM): Video reklamlar için kullanılabileceğiniz görüntüleme başına maliyette, videonuzun görüntülendiği her sefer için ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeyebileceğiniz en yüksek internet reklam fiyatlarını belirleyerek Google’a bildirmeniz gerekmektedir.

Sosyal Medya İnternet Reklam Fiyatları

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin ve Skype gibi sosyal medya ağlarından vereceğiniz internet reklam fiyatları her platforma göre farklılık gösterir. Hepsinde ortak olan tek nokta ise; bütçeyi sizin belirleyecek olmanızdır. Belirlediğiniz günlük bütçe doğrultusunda reklamınız kullanıcıya ulaşacaktır.

İnternet reklamları hizmetlerinden nasıl yararlanacağınızı bilmiyorsanız profesyonel ekibimize, vermiş olduğumuz linkten erişebilir ve ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu