Sosyal Medya

Instagram’dan Bir Özellik Daha: Hashtag Takibi!

Instagram, arkadaşlarınızı ve içerik oluşturucuları takip ettiğiniz sosyal bir ağ fakat bugün ana sayfanızda bir konuyla alakalı en iyi yayınları ve hikayeleri görmenizi sağlayan hashtag takibi özelliğini sundu. Bu özellik sayesinde arama ya da keşfet sekmesine gerek kalmadan, kimlerin yayın yaptığından bağımsız olarak en iyi hashtag videolarını, hikayelerini ve fotoğraflarını görebileceksiniz.

Bu değişiklik, itiraz edilebilir ya da spam bir içeriğin izlenerek dağıtılmasını engellemek adına Instagram tarafından akıllı filtrelemenin yapılmasını gerektirir. Fakat, kullanıcıların kendi sosyal grafiklerinin ötesine geçmelerine ve önem verdikleri niş konulara daha da derinleşerek bakmalarına, böylece Instagram’ın sonsuz bir hale getirilmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir. Sonuçta, hashtag takibi, uygulamanın daha güçlü reklam hedefleme verileri ve hikayeler arasında daha fazla geçiş reklamı gösterme fırsatı sunuyor.

hashtag takibi

Hashtag takibi bir ay öncesinde bazı hesaplar tarafından test edilmeye başlanmıştı. Bugün ise tüm kullanıcıların kullanımına açıldı. Ancak sağ üst köşedeki bir açılır menü sayesinde hashtag’lerden görmek istemediğiniz yayınları kaldırabilirsiniz.

Spam ve sakıncalı içeriği temizlemek için Instagram, uygun olmayan yayınları işaretlemek ve yazarlarını engellemek için otomatik ve elle kullanılan sistemleri kullanacaktır. Topluluk operasyon ekibinde yüzlerce kişi, içeriği incelemek için 7 gün 24 saat kullanıcı ve otomatik raporları izleyecek. Şirket, son aylarda hashtag sayfalarında gösterilenlerin güvenli olmasını sağlamak için hashtag içeriğinin kaynağının ve sıralamasının nasıl iyileştiğini ve hashtag trendlerini analiz etmek için büyük ekip kullandığını söylüyor.

Instagram’ın hashtags’leri, Facebook’u “dünyayı birbirine yakınlaştırmak” görevinin bir başka ifadesi. Facebook grupları gibi, hashtag izleyen kullanıcılar kendi sosyal takipçilerinin dışında da keşfedilebilecek. Arkadaşlarınızdan farklı zevklere sahipseniz hashtag takip ederek deneyiminizi Instagram deneyiminizi istediğiniz yeni bir dünyaya çevirerek özelleştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu