Sosyal Medya

Instagram’a veri yedekleme özelliği geldi.

Instagram, 1 ay sonra yürürlüğe girecek olan AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ndeki veri taşınabilirliği kuralına uymak için kullanıcı verilerini indirilebilir hale getirdi.

Facebook’tan sonra Instagram’da kullanıcı verilerini indirilebilir hale getirdi. Bu araç ile kullanıcının kendi fotoğraflarını, videolarını, arşivlediği hikayelerini 2017’nin Aralık ayından sonra paylaşılan, profilini, bilgilerini, yorumlarını, takipçilerini ve takip ettiği kişilerin kullanıcı adını, direkt mesajları, aramaları, beğenileri ve ayarları indirebilmesini sağlıyor.

Instagram’a veri yedekleme özelliği geldi.

Yine de bir Instagram sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre veri indirme aracının web sürümü herkese açılmış olsa da, iOS ve Android sürümleri üzerinden erişme seçeneği kademeli olarak açılmaya devam etmekte. Yani bazı kullanıcıların henüz uygulama üzerinden verilerini indirebilmesi söz konusu değil.

Instagram’ın ardından WhatsApp da Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında kullanıcı verilerini indirilebilir hale getiren bir araç sunacağını duyurdu. Ayrıca, Avrupa’daki WhatsApp kullanabilme yaşı 13’ten 16’ya çıkarılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu