Sosyal Medya

Facebook’ta Silinen Mesajı Geri Getirme

Mesajlaşmak günlük yaşantımızın bir parçasıdır. Pek çok platform üzerinden mesajlaşma şansına sahibiz. Bunlardan bir tanesi de Facebook’tur. Facebook, dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir ve günde milyonlarca mesaj Facebook üzerinden gönderilmektedir. Bu mesajlar yanlışlıkla silinebilir veya belli bir sebepten dolayı siz silebilirsiniz. Ancak her iki durumda da Facebook’ta silinen mesajı geri getirme işlemi yapılamamaktadır.

Facebook dahil diğer birçok platform silinen bir şeyi geri getirmeniz mümkün değildir. Bu noktada yapılabilecek tek şey Facebook’un Arşiv özelliğinden faydalanmaktır. Uzun bir süredir kullanılmakta olan “Kopyasını İndir” özelliği Facebook hesap verilerinizin bilgisayarınızda yedeklenmesini sağlar. Bu noktada daha önce bir yedekleme işlemi yaptıysanız geçmiş bir tarihe dönerek silinen mesajlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Bu işlemi yapmak için Facebook ayarlarınıza giriş yapın. Ardından Genel hesap ayarları kısmında yer alan “Facebook verilerinin kopyasını indir” butonuna tıklayınız. Yönlendirileceğiniz sayfada Arşivimi Başlat butonuna tıklayınız. Bu butona tıkladığınız Facebook şifrenizi girmeniz istenecektir. Şifrenizi girdikten sonra tekrar Arşivimi Başlat seçeneğine tıklamanız gerekir. Bu arşivde paylaştığın fotoğraflar, gönderiler, videolar, mesajlar ve daha pek çok veri yer alacaktır.

Ancak arşivleme işlemini daha önce yapmadıysanız Facebook’ta silinen mesajı geri getirme şansınız bulunmamaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu