Sosyal Medya

Facebook Stories’e Anket Özelliği Geldi

Geçtiğimiz yıl Instagram Hikayeler’e gelen anket özelliği artık Messenger Hikayeler’de de kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Instagram Hikayeler’in yanı sıra bir süredir Facebook Hikayeler de de rastladığımız bu çıkartma ile kullanıcıların Hikayeler ürünündeki etkileşiminin artması hedefleniyor. Bu anlamda Facebook Hikayeler’in 150 milyon kullanıcıya erişmesinin ardından şirketin yatırımını büyüme hızı olarak geride kalan Messenger Hikayeler’e yönlendirdiğini söyleyebiliriz.

Facebook Messenger, Twitter hesabından yaptığı duyuruyla Stories’e anket özelliği eklendiğini duyurdu. Bu yenilikle birlikte kullanıcılar artık story’lerinde paylaştıkları fotoğraf ve videolarla ilgili arkadaşlarından fikir alabilecek ve Messenger Stories daha interaktif hale gelecek. Kullanıcılar, yeni özellikle, artık sohbet için belirli bir grup yaratmadan daha fazla arkadaşının fikrini alabilecek. Messenger Hikayeler’de anket çıkartmasını kullanmak istiyorsanız, tıpkı Facebook ve Instagram Hikayeler’de olduğu gibi ilk önce fotoğraf veya videoyu yüklüyorsunuz. Sonrasında anket çıkartmasını seçerek, sorunuzu ve cevap seçeneklerinizi yazıyorsunuz. Eğer bu Hikayeyi görüntüleyenleri ve anketinize kimin ne cevap verdiğini görmek istiyorsanız, Hikayeyi yukarı kaydırmanız yeterli.

Paylaşılan anket, arkadaşlar tarafından değerlendirilecek. Kullanıcılar, sonuçları gerçek zamanlı olarak görebilecek. Eğer birisi anket hakkında yorum yapmak isterse kullanıcıya anketin hemen altında yer alan bölümden yanıt yollayabilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu