Sosyal Medya

Instagram Üzerinden Ödeme Dönemi Başlıyor

Kullanıcı sayısının 700 milyonu aşması, bunun yanında yeni bir alan olarak sosyal medyanın bir yayın organı olarak değerlendirilmesiyle beraber birçok marka Instagram uygulamasına doğru yönelmeye başladı. Markaların reklam amaçlı olarak uygulamayı kullanması bir yana, artık sosyal medya uygulaması üzerinden e-ticaret sisteminin kullanılmaya başladığını da görüyoruz. Bunun farkında olan Instagram ise ticaret konusunda yeni sistemler üzerinde çalışmaya başladı. Son olarak Instagram e-ticaret sistemi için yeni bir özelliğin daha test edildiği ortaya çıktı.

Instagram Üzerinden Ödeme Dönemi Başlıyor

Instagram bir süredir markalara, fotoğrafladıkları ürünlerine fiyat bilgisi ve ürün sayfasına giden bağlantılar ekleme şansı tanıyordu. Ürünü satın almak isteyen kullanıcılar, ürün sayfasına giderek alışverişlerini orada tamamlayabiliyordu. Instagram ödeme sistemi ile kullanıcılar ürünleri Instagram platformundan çıkmaya gerek kalmadan satın alınabilecek.

Sistemin işleyişi oldukça basit. Sadece kullanıcıların profillerine bir ödeme kanalı oluşturulacak. Kullanıcıların profillerine kredi kartı bilgileri eklenebilecek. Kullanıcılar profillerine kredi kartı bilgilerini kayıt ettiği zaman istenilen anda ödeme yapılabilecek.

Instagram Üzerinden Ödeme Dönemi Başlıyor

Instagram halihazırda ABD ve İngiltere’deki başı şirketlere platform üzerinden ödeme kabul etme şansı tanımaya başladı. Facebook Payments sistemi üzerinden çalışacağı belirtilen Instagram ödeme sistemi’nin ne zaman tamamen kullanıma sunulacağı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu