Sosyal Medya

Instagram Nasıl İndirilir?

Instagram, 2010 yılının Ekim ayında, Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından geliştirilen bir fotoğraf paylaşım platformudur. Instagram ilk olarak kullanıcılara sunulduğunda sadece iPhone ve iPad’ler üzerinden kullanılabilmekteydi. Ancak zamanla oldukça popülerleşen bu uygulama daha sonra Android işlemciye sahip telefonlarda da kullanılmaya başlanabilir bir hale getirildi. Instagram’a gün içerisinde 45 milyondan fazla fotoğraf atılmaktadır. İnsanlar tarafından günümüzde adeta olmazsa olmazlara gelen bu uygulamanın aktif olarak aylık 800 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. Instagram, daha sonraları Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg tarafından 1 milyar dolara tüm hakları satın alınmıştır.

Bu uygulamanın bu kadar popüler olmasının sebepleri arasında, insanların çektikleri fotoğrafa istediği gibi filtreleme özelliğini koymasından kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra çekilen fotoğrafların üzerinde oynanabilmesi de, bu uygulamayı cazip kılan bir diğer özelliktir.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Instagram, şu an günümüzde Android veya iOS işlemciye sahip tüm telefonlarda kullanılabilmektedir. Daha önceki yıllarda sadece iOS için geliştirilen bu uygulama, çok fazla beğenildiği için Android işlemci telefonlarda da kullanılabilir bir hale getirilmiştir. Instagram’ın aktif bir kullanıcı olmak istiyorsanız, öncelikle kayıt olmanız gerekmektedir. Instagram’ın resmi web adresine girerek karşınıza çıkan forumdan kayıt olabilir, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Instagram telefona nasıl indirilir diye soracak olursanız, Android sisteme sahip telefon kullanıyorsanız, Play Store’den indirebilir, iOS işlemci kullanıyorsanız App Store’den indirebilirsiniz.

Instagram Ne İşe Yarar?

Instagram, her ne kadar fotoğraf paylaşım platformu olsada aynı zamanda, tanıdığınız veya tanışmak istediğiniz insanlarla DM yoluyla iletişe geçebilmenizi sağlayan bir platformdur. Instagram’in bu kadar sevilmesinin tek nedeni insanların daha önce böyle bir platformu kullanmamasından kaynaklanmaktadır. Daha önceden yapılmamış bir şey tüm insanların hoşuna gittiğini hepimiz bilmekteyiz. Instagram platformu da bu şekilde bir ilke imza atarak, çoğu kullanıcısının olmazsa olmazlarından biri olmayı başarmıştır. Sadece fotoğraf paylaşmakla kalmayıp, isterseniz video yükleyebilir, hatta hikaye bile paylaşabilirsiniz. Instagram’daki hikaye özelliği, anlık yaşadığınız bir durumu videoya kaydedip, insanlarla paylaşma biçimidir.

Instagram’da Nasıl Fotoğraf Paylaşılır?

Instagram’ı daha yeni yeni kullanmaya başlayan kişiler, nasıl fotoğraf atılacağını doğal olarak bilmemektedir. Aşağıda sıralamış olduğumuz maddelere harfiyen uyarak, sizlerde Instagram’a fotoğraf yükleyebilirsiniz.

  • Telefonunuzdan Instagram’a giriş yapın.
  • Gelen ekranda, orta en alt kısmındaki (+) işaretine bir kez tıklayın.
  • Bu gelen ekran, sizin galerinizdir. Instagram’a yüklemek istediğiniz fotoğrafın üzerine bir kez tıklayın.
  • Ardından seçtiğiniz fotoğrafa filtre koymak istiyorsanız koyun ve paylaş kısmına bir kez tıklayın.

Artık fotoğrafınız Instagram’a yüklenmiştir. Fotoğrafınızı beğenen bir kişi olursa veya yorum yapan birisi olursa, anında telefonunuza bildirim gelecektir. Ancak takipçiniz bulunmuyorsa beğeni almanız biraz zor bir hale gelecektir. Sizlerde ”Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler” sekmesinden arkadaşlarınızı bulabilir, takip isteği yollayabilirsiniz. Bu sayede tüm arkadaşlarınız, sizin attığınız fotoğrafı görebilecek, beğenebilecek ve hatta yorum yapabilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu