Sosyal Medya

Instagram Hesabınız İçin Günde 20 Dakika

Bir ajansta sosyal medya yöneticisiyseniz ya da kendi şirketinizin sosyal medya hesaplarını yönetiyorsanız muhtemelen şirket blogu, Facebook, Twitter, Linkedin derken en son sıraya Instagram’ı koymuşsunuzdur. Bazı günler Instagram hesabınızla ilgilenmeye vaktinizin yetmediği de olmuştur. Aslında Instagram hesabı yönetimi için günlük sadece 20 dakikanın yeterli olacağını söylesek ne düşünürsünüz?
Gelin bu 20 dakikayı nasıl kullanacağınıza bakalım

3 dakika: İçerik Planlama
Tüm sosyal medya kanallarında olduğu gibi Instagram’da da içerik devamlılığı önemlidir. Düzensiz aralıklarla fotoğraf paylaşırsanız takipçi kaybedersiniz. Kendinize bir içerik takvimi hazırlayın. Bir sonraki hafta yayınlayacağınız görselleri düşünün ve takvime not alın. Bu planlamayı yaparsanız, paylaşım zamanı geldiğinde düşünmekle vakit kaybetmez doğrudan paylaşımlara başlarsınız.
4 dakika: Fotoğraf Ayarları ve Paylaşım
Bir önceki içerik planınızda bugün için hangi görseli planladıysanız onu yükleyin, çeşitli filtreler ve resim işleme araçları ile görseli kendinize ya da şirketinize en uygun hale getirip paylaşın.
Hazırladığınız fotoğraflarda, bir fotoğraf stüdyosu kalitesi beklemeyin. Unutmayın ki Instagram’ın amacı cep telefonuyla çekilen görüntülerin paylaşılması. Bu şekilde takipçileriniz de sizi daha samimi bulacaktır.
*Günde 1 ya da 2 görselden fazla paylaşmayın çünkü insanların haber kaynağını sadece sizin gönderileriniz doldurursa, takibi bırakabilirler.
10 dakika: Etkileşim
Günlük 20 dakikanızın yarısını etkileşim kurmaya ayırmalısınız. Etkileşimden kastımız başkalarının gönderilerini beğenmek, yorum yapmak, sizin gönderilerinize yapılan yorumları cevaplamaktır. Bu şekilde takipçi kitlenizle ilişkilerinizi sağlamlaştırır ve alıdığınız beğeni sayının düşmemesini sağlarsınız.
Önce kendi gönderilerinizden başlayın. Fotoğraflarınıza yapılan yorumlar için teşekkür edebilir, sorulan sorular varsa cevap verebilirsiniz. İnsanlarla konuşma dilinizi markanızın sosyal medya stratejisine göre belirlemelisiniz. Samimi ya da biraz ciddi bir dil olabilir.
Sizi takip etmeye başlamış ya da bir gönderinize yorum yapmış kişileri takip edin ve siz de onların bir ya da iki gönderisine yorum yapın. Ancak yaptığınız yorumlar kendi reklamınız değil, onların içerikleriyle ilgili yorumlar olsun. Hem büyük bir marka tarafından yorum almak hem de takip ettikleri markayla karşılıklı iletişim kurmak insanların hoşuna gider.
Eğer etkileşime ayırdığınız 10 dakika hala dolmadıysa keşfet sayfasına göz atarak kendi ürününüz ve sayfanızla alakalı kullanıcıları bulup takibe alabilir ya da gönderilerine yorum yapabilirsiniz.
3 dakika: Etiketleri ve Toplukları İnceleme
Son 3 dakikanızda işinizle alakalı etiketleri, kullanıcıları, paylaşımları inceleyin. Bu şekilde dikkatini çekmeniz gereken kullanıcıların hangi etiketleri kullandıklarını, hangi fotoğrafları beğenip paylaştıklarını hatta hangi emojileri kullandıklarını öğrenebilirsiniz. Bu öğrendikleriniz sayesinde bir sonraki gönderinizi planlarken, hedef kitlenizin diline daha fazla hakim olursunuz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu