Sosyal Medya

Son Zamanların En Popüler Sosyal Medya Uygulaması: Vero!

Daha az sosyal medya, daha fazla sosyal yaşam” sloganıyla 2017 yılının Nisan ayında App Store’da yayınlanan Vero isimli sosyal medya uygulaması, geçtiğimiz hafta dünya üzerinde yaşadığı patlamayla adından oldukça söz ettirdi.

Facebook’un kullanıcı sayısında yaşadığı düşüş ile gözler Instagram’a çevrilmişti ancak Instagram da “fotoğraf paylaşım” platformunun ötesine geçemedi. Bu da yeni sosyal medya uygulaması arayışına girmemize sebep oldu. Bu arayış sonunda ortaya çıkan Vero, birden fazla kitleye hitap etmesiyle oldukça revaçta.

Vero Nedir?

İnternetin yeni Instagram’ı olarak tanımlanan Vero, Facebook ve Instagram‘ın kombinasyonundan oluşan bir sosyal medya uygulaması. Fotoğraf, bağlantı, müzik, film/TV, kitap, yer olmak üzere 6 farklı gönderi oluşturma imkanı sunan uygulama, istediğiniz kategorideki içeriğe ulaşmanızı sağlıyor. Böylelikle karışık haber kaynaklarından uzak kalmış oluyorsunuz.

Vero’nun bir diğer özelliği de sosyal medya hesaplarında büyük bir problem haline gelen arkadaş sayısındaki fazlalığın önüne geçiyor olması. Yeni bir kişiyi arkadaş olarak seçerken kategorilendirmenizi sağlıyor. Tanıdık, arkadaş, yakın arkadaş seçeneklerinden uygun olanı seçtiğinizde karşı tarafa bildirim gitmiyor. Vero bu düzeye göre arkadaşlarınızın gönderilerini görme olanağını sizlere sunuyor.

Eğer gönderi oluşturmak istiyorsanız bu gönderinin hangi kategoriye uygun olduğunu seçerek daha kolay bir sosyal medya deneyimi sağlayabiliyorsunuz. Trendler sekmesinden Vero’da popüler olan içeriklere erişebilir, arama sekmesinden yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Arkadaş eklemenin yanı sıra takipçi de kazanabileceğiniz uygulamada hashtag kullanımı mevcut. Uygulama akışınız paylaşım zamanına göre ayarlanıyor. Yani Instagram ve Facebook’ta olduğu gibi farklı müdahaleler yok. Bunların yanında her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi Vero’da da sohbet seçeneği bulunuyor.

Basit ve kullanışlı bir arayüz tasarımına sahip olan uygulama, sosyal medya kullanıcıları için keyifli bir alternatif olacak gibi gözüküyor. Ayrıca veri çöplüğü yapmıyor oluşu da en önemli ayrıntılardan biri. Türkçe dil desteği de sunan Vero’yu App Store ve Google Play Store üzerinden şimdilik ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ancak ilerleyen zamanlarda aylık bir ödeme almayı planlayan uygulama, bunu reklamsız bir sosyal medya deneyimi sunmak istediği için yapıyor.

Vero App Store İçin Tıklayınız!

Vero Google Play Store İçin Tıklayınız!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu