Teknoloji

Google Pixel Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Google Pixel, Google’nin geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve yakın zamanda piyasada satışa sunacağı bir telefon markasıdır. Daha çıkmadan müşterileri hazır bekleyen Google Pixel’in en akıllı telefon olduğu öngörülmektedir. Ayrıca Google’ın eski telefon markaları olan Nexus’ların da ismi değişerek Pixel olacağı, Google tarafından açıklanmıştır. Google Pixel markasının, iki çeşidi olacaktır. Bunlardan birisi Pixel diğeri ise Pixel XL‘dır. Bu telefonların piyasaya çıkacağı tarih, yeni Android sürümünün piyasaya çıkacağı tarihtir. Yeni Android sürümü gelir gelmez, bu iki telefon stantlarda yerini alacaktır.

Google Pixel’in Özellikleri

Google Pixel yakın zamanda müşterileri ile “Çift ton” tasarımında buluşacaktır. Pixel XL ise “cilalı” alüminyumdan oluşan bir tasarıma sahiptir. Bunun yanı sıra 5 inç ekran özelliğine sahip olan bu telefon Full HD çözünürlüğü ile büyük ilgi göreceğe benziyor. Ayrıca AMOLED panel ile satışa çıkacak olan Google’in telefonları, ilk olarak yurt dışında satışa çıkacaktır. Bu iki çeşit telefonda herhangi bir tuş yer almıyor. Tamamen dokunmatik özelliklere sahip olunan bu telefonda tıpkı iPhone’larda olduğu gibi en alt orta kısımda bir tuş bulunmaktadır. Bu iki cihaz için sadece iki renk olacaktır. Birisi mavi diğeri ise siyah renkleri ile müşterilerinin karşısına çıkacaktır.

İki çekirdeği 2,15 GHz, diğer iki çekirdeği 1,6 GHz saat hızında çalışmakta olan Pixel, toplamda 4 çekirdekli Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü almaktadır. Bunun yanı sıra 4 GB RAM, 32 ve 128 GB dahili depolama alanı bulunmaktadır. Bu telefonlarda uygulama içerisinde asistan servislerinden yararlanabilmekte mümkün. Bu özelliği kullanabilmek için home tuşuna basılı tutmanız gerekmekte. Açılan ekrandan istediğiniz sorunun yanıtını bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Google Pixel, DayDream VR desteği içermekte olan ilk akıllı telefon olacaktır. 12 MP arka kameraya sahip bir telefon olan Pixel, 8 MP’de ön kameraya sahiptir. Bunun yanı sıra arka kamera ile 4K’ya varan kalitede, fotoğraf çekebilmekde mümkündür. Ön kamerası ile de FullHD videolar kaydedebilmekte. Video çekerken elinizin titreme oranını yakalayarak daha kaliteli bir çekim sağlayan bu telefonun, batarya kullanımı ise son derece iyi olacağı öngörülmekte. Pixel, 2,770 mAh pil oranına sahiptir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu