Teknoloji

Android, İlk Kez Windows’u Geçti!

StatCounter‘ın istatistik izleyicileri, Mart ayı için internet kullanım sayılarına ulaştı ve Android’in ilk defa dünyanın en popüler işletim sistemi olduğunu belirtti. Şu andaki en yeni rakamlara göre Android, Windows’un ilk kez önüne geçerek dünyanın çevrimiçi en çok kullanılan platformu oldu.

StatCounter tarafından yapılan araştırmaya göre, Mart ayında Android, Windows‘un genel internet kullanımından daha büyük bir kısmı oluşturuyor. Microsoft’un yüzde 37.91 iken Android yüzde 37.93’lük bir oranla etkileyici bir pazar payına ulaşıyor. Bu sonuca ulaşabilmek adına StatCounter; aylık verilerin tamamını topladı. Bu verilere göre Android kullanımı, ayda 15 milyar sayfa görüntüleme sayısını ve üç milyondan fazla web sitesini aşıyor.

android windows oran

Günümüzde mobil internet kullanımı, masaüstü internet kullanımını devralmaya başladı. Web’deki yeni kullanıcılar, her şeyi yapan akıllı telefonlar ve hızlı 4G bağlantıları sayesinde masaüstünden uzaklaşmaya başladılar. Android, her iki eğilimden de faydalanmayı bildi ve neredeyse tüm mobil pazarını Apple‘ın iPhone ve iPad’inin dışında tüketti.

StatCounter’in verileri; 2.5 milyon web sitesinde yüklü web izleyicilerinden alındı ​​ve Internet Explorer‘dan önce Google Chrome tarayıcısının yükselişini izleyen ana kaynaklardan biri oldu. Ancak internet kullanımını web siteleri üzerinden izlemek için doğal bir sınırlama var. Bu da mobil kullanım en az bir tarayıcıda olduğu gibi uygulamalarda da olur ve StatCounter bunu etkilemez. Bu nedenle Apple’ın iOS‘u yukarıdaki grafikte kötü bir halde. Bununla birlikte, Android’in bu kadar etkileyici olmasını sağlayan şey; Google‘ın mobil işletim sisteminin Windows’un ötesinde olması ve uygulama desteği olmadan, sadece geleneksel tarayıcı aracılığıyla hızlanıyor olmasıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu