İnternet Dünyası

Google İle Para Göndermek Artık Daha Kolay!

Geleneksel ödeme yöntemlerinin yerini dijital ödeme seçenekleri aldığından, Google, akıllı telefonlarımız aracılığıyla ödeme yapma yolumuzu basitleştirmeyi planlıyor. Mountain View zaten Android Pay hizmetini daha coğrafi konumlara genişletiyor fakat genişlemesi AI olmadan ne kadar iyi olurdu. Tam da Google’ın düşündüğü şey bu. Süper-akıllı Google Asistan ödemeleri tamamlamaya yardım edebiliyor.

Google I/O 2017‘nin ikinci gününde yeni özelliği açıklayan teknoloji devi, E-Ticaret platformlarında ödeme deneyimini kolaylaştırmak için tamamen yeni bir Google Payment API‘sı sunuyor. Bu API, üçüncü taraf geliştiricilerin Google hesabı aracılığıyla müşterilere ücret sağlamalarına olanak tanır; teknoloji devi işlem ve güvenlik süreçlerini ele alır. Henüz genel olarak mevcut değil, ancak Google bunu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birkaç ortakla test ediyor.

Yapılan duyuruya ek olarak bu gelişme, Android cihaz kullanıcılarının yakında, Google hesabına bağlı herhangi bir kredi kartıyla çevrimiçi ödemeleri etkili bir şekilde yapabileceklerini açıkladı. Daha önce yalnızca Payment Request API‘sı ile entegre web sitesinde işlemleri tamamlamanıza izin veren Android Pay’a erişebildiniz. Mountain View, arkadaşlarınızla aileleriniz arasındaki para transfer işlemini basitleştirerek bu işlevselliği geliştiriyor.

Google, para yatırma aracını Google Asistan‘a aktararak en önemli ödeme bölümlerinden bazılarını alıyor. Kısa sürede, iletişimdeki herhangi bir kişiye para transferlerini başlatmak için sesli komutları kullanabileceksiniz. Google Yardım Masası yoluyla ödemeleri tamamlama süreci, cihazınızdaki bu AI sesli yardımcısını çağırmak kadar basit olacaktır.

Google Asistan‘ı kullanarak para göndermek için parmak izi tarayıcısını ile parolanızı sağlamanız veya kendinizi tanıtmanız yeterlidir. Transfer tamamlandığında, para gönderdiğiniz kişi, ödemeniz hakkında bir E-Posta bildirimi alacaktır. Ödemeyi almak için işlemin onaylanması gerekecek. Google Home veya Android cihazınızda “Tamam Google, pizza için Jane’e 10 dolar gönder” gibi basit bir işlemdir. Tek ihtiyacınız olan şey, Google hesabınıza bağlı bir bankamatik kartı.

Buna ek olarak Google, en sevdiğiniz mağazalardan gelen tekliflerin güvenliğini sağlamanın yeni bir yolunu sunuyor. Ayrıca geliştiricilere, Android Pay‘de bağlılık kartı kullanıcılarına hedefli teklif gönderme olanağı sağlamak için bir Karta Bağlı Teklif API’sı başlatıyor. Brezilya, Kanada, Rusya, İspanya ve Tayvan da dahil olmak üzere daha fazla ülkede yaygınlaştırılacak. ödeme deneyimini düzenlerken, daha geniş bir kullanıcı tabanına erişmek için PayPal ile birlikte çalışıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu