Sosyal Medya

Google+ güvenlik açığı nedeniyle kapanıyor

Google‘ın sosyal ağ platformu Google+ artık kullanılmayacak. 2011 yılında kullanıma sunulan ve 2015 yılında büyük bir tasarım değişikliğine uğrayan Google+, hiçbir zaman popüler bir sosyal medya platformu haline gelemedi. Fakat tüketici versiyonunun kapatılacağı açıklanan Google+’ın kapanma nedeni popüler olamaması değil.

Google+ ortaya çıkan büyük bir güvenlik açığı nedeniyle kapatılıyor. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Google, söz konusu güvenlik açığının geçtiğimiz Mart ayında düzeltildiğini açıkladı. Güvenlik açığı nedeniyle ulaşılan bilgiler arasında isimler, e-posta adresleri, doğum tarihleri, cinsiyet, profil fotoğrafları, yaşanılan yerler, meslek ve ilişki durumu yer alıyor.

Bugüne kadar Google+’ın kullanımıyla ilgili bilgileri paylaşmamayı tercih eden Google, kapanma kararı açıklamasında, Google+ kullanıcılarının platformu çok az kullanıp çok az etkileşime girdiği, kullanıcıların yüzde 90’ının uygulamada ortalama sadece 5 saniye vakit geçirdiği bilgisi de verdi.

Google+ güvenlik açığı nedeniyle kapanıyor

Kapanma sürecinin yaklaşık 10 ay süreceğini ve 2019 yılının Ağustos ayında sonlanacağını bildirildi.

Google+’ın sadece tüketici versiyonunun kapatılacağı, kurumsal Google+ versiyonunun ise kullanılmaya devam edeceği de açıklandı. Kurumsal versiyonun önümüzdeki dönemlerde yeni özellikler kazanacağını da ekleyelim.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu