Sosyal Medya

WhatsApp, Mesajların Okunmadan Silinmesini Sağlayacak!

Pek çok çalışmadan sonra WhatsApp, yanlışlıkla gönderilen utanç verici mesajları silme özelliğini ekledi. Üstelik bu özellik sayesinde artık karşı tarafın bu mesajları okumasını da engelleyeceksiniz. En iyi yanı, özelliklerin Android, iOS ve Windows Phone kullanıcıları tarafından kullanılabilmesi.

Sinir bozucu olan şey ise, kullanıcıları yeni işlevsellik konusunda bilgilendirmek için SSS sayfasının güncellenmesine rağmen yeni özelliğin hala tüm kullanıcılar tarafından kullanılamıyor oluşudur. Bu sebeple mesajlarınızı atmadan önce kontrol etmeniz gerektiğini unutmayın. Fakat resmi SSS sayfasında duyurulduğu göz önüne alınırsa tüm kullanıcılar için en kısa sürede etkinleştirilecektir.

Yeni özellik “Herkes İçin Sil” olarak anılacak ve hem grup hem de bireysel sohbetler için gönderilen mesajlar da kullanılabilecek. Şirket, tasfiye edilen tüm metinlerin ‘Bu ileti silindi’ uyarısı ile değiştirileceğini söyledi.

Kullanıcılar, ‘Herkes için sil’ ifadesinin telefona gelip gelmediğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilir:

  • WhatsApp’a gidin ve herhangi bir sohbet dizisini, geri çağırmak istediğiniz bir mesajla açın.
  • Söz konusu mesaja dokunun ve basılı tutun. Genişletilmiş seçenekler ekranınızın üst kısmında görünmelidir. Aynı anda birden fazla metni silmek için isteğe bağlı olarak birden fazla mesaj seçebileceğinizi unutmayın.
  • Gitmek istediğiniz iletileri belirledikten sonra, Sil (çöp kutusu simgesi)’e dokunun ve ‘Herkes için sil ‘seçeneğini belirleyin.

Her şeyin düzgün gittiğini varsayarsak, mesajlar hem bildirim merkezinden hem de sohbetlerden sinilir. Ancak özelliği kullanırken dikkatli olmanız gereken birkaç şey var. Birincisi WhatsApp, mesajları gönderdikten sonra sadece 7 dakika içerisinde silebileceğinizi belirtiyor. 7 dakikayı geçtiğinde mesajları silmenin herhangi bir yolu yok.

Diğer bir uyarı ise, mesajları başarılı bir şekilde silmek için hem gönderenin hem de alıcının WhatsApp’ın son sürümünü kullanıyor olması ve “Herkes için sil” özelliğinin olması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu