İnternet Dünyası

Google Chrome, Android İçin Çevrimdışı Özelliklerine Yenisi Ekledi!

Hem Google hem kullanıcıları istedikleri internet bağlantısına hala istedikleri her yerde istedikleri şekilde ulaşamıyorlar. En çok ihtiyaç duyduğunuz zamanda, istediğiniz web sayfasına erişim sağlayamayabilirsiniz. Tabii Android’de değilseniz ve Chrome’un çevrimdışı özelliğini kullanmıyorsanız. Google geçen yıl, Android için herhangi bir web sayfasını indirme imkanı sunmuştu. Bu özellik ile tüm sayfayı çevrimdışı görüntüleyebiliyordunuz.

Her hafta 45 milyondan fazla web sayfası indiriliyor ve Google bugün, Android cihazlarda sayfaları indirmeyi daha da kolaylaştırmak adına yeni özellikler ekledi. İlk olarak, indirmek istediğiniz herhangi bir bağlantının üzerine uzunca basabilir ve “Bağlantıyı İndir” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu özellik, yeni sekme sayfasında bir makale önerisine uzun süre bastığınızda da kullanılabilir.

Buna ek olarak, Chrome‘un çevrimdışı moduna bir sonraki sefer girdiğinizde, “Sayfayı Sonra İndir” düğmesini görürsünüz. Bu butona dokunun ve çevrimiçi olduğunuzda Chrome, sizin için sayfayı otomatik olarak indirsin.

Google, indirdiğiniz içeriğe geri dönmenizi de kolaylaştırıyor. İndirdiğiniz makaleleri yeni bir sekme açtığınızda, çevrimdışı rozetle etiketlenmiş olarak görebileceksiniz. Şirket, kolayca erişilebilmesi açısından, son indirilen dosyaların bir listesini de sayfada sunuyor olacak.

Artık, veriniz yokken ya da hücresel verinizi kullanamadığınız bir alanda olsanız bile, her zaman erişebileceğiniz hazır sayfalara ya da sayfalar listesine sahip olacaksınız. Chrome‘un en son sürümüne güncelleyin ve başlamak için herhangi bir sayfadaki indirme simgesine hafifçe dokunun.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu