İnternet Dünyası

Google My Business’a “Yayınlar” Özelliği Eklendi!

Google My Business; işletmelerin yerel aramalarda görüntülenebilmesi için Google Haritalar’a ücretsiz bir biçimde işletme bilgilerinin girilmesini ve bilgilerin yönetilmesini sağlayan Google hizmetidir. Google Rehber olarak yaşamımıza giren bu hizmet, yeni özelliği ile kullanıcıların karşısında. “Yayınlar” adı verilen bu özellik sayesinde kullanıcıların işletmenizi daha iyi tanımasını sağlayabilirsiniz.

İnsanların% 82’si yerel bilgileri bulmak için arama motorlarına yöneldiğinde, Google girişiniz, işletmeniz hakkında neyin benzersiz olduğunu göstermek için ideal bir yerdir. Kullanıcılar ne aradıklarını bilseler dahi işletmeyi tanımak ve neyi teklif ettiğini görmek isterler. İşte bu nedenle Google My Business, yayınları yerel işletmelere getiriyor ve yeni müşterileri çekebilmenizi ve sahip olduğunuz müşterilerle ilişkiler kurabilmenizi sağlıyor.

Google‘da yayın yaparak, müşterilerle etkileşimde bulunmanın yeni yolları şöyledir;

  • Yeni ve mevcut müşterileri tekliflerinizden yararlanmaya teşvik eden günlük özel veya mevcut promosyonları paylaşın.
  • Etkinlikleri tanıtın ve yaklaşan etkinlikler hakkında müşterilere bilgi verin.
  • En iyi ürünlerinizi sergileyin ve yeni ürünlerinizi vurgulayın.
  • Müşterilerinizin doğrudan web sitenize bağlanması için mevcut olan seçenekleri kullanın. Rezervasyon yaptırmak, bir haber bültenine kaydolmak, en yeni teklifler hakkında daha fazla bilgi edinmek ya da web sitenizden belirli bir ürünü satın almak için tek tıklamalı bir yol gösterin.

Nihai bir seçim yapmadan önce insanların yüzde yetmişi birden çok işletmeye bakıyor. İşletmenizin potansiyel müşteriler için öne çıkmasını sağlamak adına Yayınlar özelliğini kullanarak zamanında ve ilgili güncellemeleri Google Arama ve Haritalar’da paylaşabilirsiniz. Ayrıca, doğrudan işletme girişinize harekete geçirici mesajlar ekleyerek müşterilerinizle nasıl bağlantı kuracağınızı seçebilirsiniz.

Bir Google My Business kullanıcısıysanız yayınlar özelliğini hemen kullanabilirsiniz. Yayınlar, Google My Business Android ve iOS uygulamaları veya web sitesi kullanılarak oluşturulabilir.

egegen için oluşturduğumuz Yayın ise şu şekildedir;

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu