İnternet Dünyası

Yeni Gmail ile kendini imha edebilen e-maillere hazır olun!

Google, Gmail’in web sürümüne ciddi bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme ile arayüz tasarımını modern şekilde yenileyecek olan şirket, yeni arayüzde “materyal tasarım” dilini esas alacağını belirtiyor. Sade ve modern duran arayüz, kullanıcılara üç farklı görüntüleme modu sunuyor.

Güncellemelerle beraber Gmail’e gelen yeni özellikler de var. Bunlardan ilki kendi kendini imha edebilen mailler. Artık gönderdiğiniz e-mailler için “geçerlilik süresi” belirleyebileceksiniz. Bu süre dolduğunda ise ilgili e-mail okunamaz hale gelecek.

Gelen bir diğer yeni özellik ise e-mail güvenliğini ciddi şekilde arttıracak gizli mod özelliği. Gizli mod seçeneğiyle e-mail gönderdiğiniz zaman karşı tarafın e-mailinizi kopyalamasını, yapıştırmasını, indirmesini veya yazdırmasını engellemiş oluyorsunuz. En önemlisi de bu özelliği kullanarak hassas e-maillere fazladan bir güvenlik katmanı koyabilecek olmanız. Böylece içeriği görüntülemeden önce alıcının telefonuna gönderilecek bir şifre ile kimliğini onaylamasını veya ikinci kez oturum açmasını isteyebileceksiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu