Genel

Google, Android Telefonlarda Kısıtlanacak Mı?

Rekabet Kurumu, Google’ın Türkiye pazarında hâkimiyetinin çok güçlü olması ve farklı servislere şans vermemesinden dolayı günlük para cezası vermiş, uyarıda bulunmuştu. 

Farklı ülkelerin de bu tarz yaptırımları oldu yakın zamanda. Örneğin Rusya’da internet ortamında yerel teknolojiyi güçlendirmek için Rus yazılımı olmayan cihazların satışını yasaklamıştı. 

AB üyesi ülkeler ve Rusya’da da Google’a rekabet konusunda soruşturmalar açılmış ve Google’ın yeniden düzenlemeleriyle sorun çözülmüştü. Türkiye’de Rekabet Kurumu açtığı soruşturmanın sonucunda, Google’ın mobil cihazlara finansal destek sağlayarak, rakip servislerin cihazlara yüklenmesine engeller getirdiğini fark etmiş. Uyarılara rağmen Google yeterli düzenlemeyi yapmayınca Rekabet Kurumu günlük para cezası verme yoluna gitmişti ancak Google bu cezadan sonra önemli bir adım atarak Türk Telekom ile anlaşma yaptı. Şu an için android cihazlarda herhangi bir kısıtlama gözükmüyor.

Bu anlaşmayla birlikte artık Google trafiğinin büyük bir kısmı Türkiye sunucuları üzerinden sağlanacak bu da kullanıcılar için daha hızlı servis sağlanması demek oluyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu