Genel

egegen Trend Raporu 22/ Temmuz 2019

Dijital pazarlama dünyasının yeniliklerini, sosyal medyaya damga vuran yeni haberleri, dijital reklamcılığın etkileyici örneklerini ve bizden haberleri bulabileceğiniz egegen Trend Raporu’nun yirmi ikinci, 2019’un yedinci sayısıyla karşınızdayız. Keyifli okumalar dileriz!

Instagram Kullanımında Türkiye 6. Sırada!

ITS Medya ve Ajans Press tarafından gerçekleştirilen medya araştırmasından çıkan sonuçlara göre Türkiye Instagram kullanımda 6. sırada yer aldı! Instagram kullanımına göre ülkelerin sıralamaya girdiği araştırmada Amerika 110 milyon kullanıcı ile birinci sırada yer alıyor. Amerika’yı, ikinci sırada takip eden ülke ise 66 milyon kullanıcısı ile Brezilya oldu. 64 milyon kullanıcı ile Hindistan üçüncü sırada yer alırken, Endonezya, Rusya, Türkiye, Japonya, İngiltere, Meksika ve Almanya sıralamayı takip ediyor.

Türkiye’de 2019 yılı itibariyle 34 milyon Instagram kullanıcısı olduğu görülüyor.  ITS Medya ve Ajans Press tarafından gerçekleştirilen medya araştırmasını 2018 yılıyla karşılaştırdığımız zaman, 50 milyondan fazla kişinin instagram kullanmaya başladığını ve dünya üzerinde 850 milyondan fazla kişinin instagram kullanıcısı olduğunu görüyoruz.

Ford’dan Dünya Emoji Günü’nde “Pick-up” Yaklaşımı

Dünya Emoji Günü, 2014 yılından beri 17 Temmuz Günü’nde kutlanıyor ve birçok marka Emoji Günü paylaşımları ile dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyor. Birbirinden yaratıcı paylaşımlar içinde ise, Ford’un daha farklı bir planı var. “Pick-up” emojisinin kullanılan emojiler içine girmesi için emojileri onaylayan Evrensel Kod Konsorsiyumu’na başvuran Ford şuan kısa listede ve yanıt almayı bekliyor.

Zamanla apayrı bir dile dönüşeceği düşünülen emojiler, gün içinde milyonlarca insan tarafından sıklıkla kullanılıyor. Gülen surat, kalp emojisi, scooter, ambulans derken neden emojiler içinde pick-up olmasın ki? 100 yılı aşkın bir süredir Pick-up üretimi yapan ve ilk modeli Ford TT’yi 27 Temmuz 1917’de sunan Ford, bu şekilde düşünmüş olacak ki, Pick-up emojisi için 2019 yılında başvurmuş ve eğer kabul edilirse 2020 yılında Pick-up emojisini diğer emojiler arasında görebiliriz.

Pick-up emojisini merak ettiyseniz Ford’un Dünya Emoji Günü’nde çıkardığı videoyu buradan izleyebilirsiniz. 

Akıllı Saksı İle Bitkinizin İhtiyaçlarını Anlayabileceksiniz

Bitki yetiştirmek zor bir iş. Özellikle dört duvar arasına sıkışmış bizler için yaşam alanlarımızda yeşillik görmek keyif verici. Ancak yetiştireceğimiz bitkiyi büyütmek ve yaşatmak bir o kadar zor. Şimdi size, Lua diye akıllı bir saksıdan bahsedeceğiz. Lua, Mu Design tarafından üretilen ve bitkilerin ihtiyaçlarını yüz ifadeleriyle bize anlatan bir akıllı saksı. Bitkinin bulunduğu toprağın nem değerini, suya olan ihtiyacını, sıcaklığını ölçebilen Lua, buna uygun şekilde 15 adet ifade seçeneği ile, bitkilerin dili oluyor.

Bitki susuz kaldığında, fazla güneş aldığında, güneş ışığı istediğinde veya tam tersi güneş ışığını almak istemediğinde yüz ifadeleri ile bunu ekranda görebiliyorsunuz. Üstelik ücretsiz telefon uygulamasını indirerek ekranda çıkan yüz ifadelerini kişiselleştirebiliyorsunuz.

Henüz piyasaya çıkmayan Luya akıllı saksı sizi heyecanlandırdıysa çok daha fazlasını bu videodan bulabilirsiniz.

FaceApp Rekor Kırdı

Bu yazıyı okuyan sizlerin çoğunun FaceApp uygulamasını kullanarak merakla kendi yaşlı fotoğrafınıza baktığınızı düşünüyoruz. Sadece sizde değil tüm dünyada büyük merak uyandıran FaceApp uygulaması büyük ilgi görerek dikkatleri üzerinde topladı ve yeni bir rekora imza attı. Ünlülerinde büyük çoğunun katılım gösterdiği FaceApp uygulamasının bu kadar fazla kullanılmasının nedeni ise uygulamanın gerçeğe çok yakın olması. Üstelik uygulamayı indirip, yaşlandırma özelliğini kullanan pek çok kişi kendisini aile üyelerine benzetmiş.

Uygulama İOS ve Android cihazlarda kullanılabiliyor. Ücretsiz olarak indirebilinen FaceApp, daha birçok özelliğini uygulama içi satın alma şeklinde kullanıcılarına sunuyor. Sensor Tower’dan gelen bilgilere göre FaceApp, Temmuz ayı içinde İOS cihazlarda 400 binden fazla, Android cihazlar için ise 2 milyondan fazla indirilme sayısıyla yeni bir rekora imza atıyor. 

Google, Sisteminde Hata Bulanlara Verdiği Ödülü Artırdı

Eğer, Google sistemlerinde bir hata bulabilirseniz ve bunu raporlayabilirseniz 5 bin Dolarlık bir ödülün sahibi olabiliyordunuz. Şimdi ise bu rakam neredeyse üçe katlanarak 15 bin Dolar’a çıkarıldı. Chrome Güvenlik Açıkları Ödül Programı ve Google Play Güvenliği Ödül Programı 2010 yılından bu yana sistemleri üzerinde hata bulan ve bunu ispatlayan kişilere ödül veriyordu. Yapılan yeni açıklamaya göre verilen ödüllerin miktarları artırıldı ve teşvik edilmesi sağlandı.

Siz de, Google Chrome, ChromeOS ve Google Play’de küçük bile olsa bir hata bulabilirseniz 15 bin Dolar’lık ödülün sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda yüksek kaliteli raporlara verilen ödülün de 15 bin Dolar’dan 30 bin Dolar’a çıktığını belirterek haberimizi bitirelim. Kimbilir belki de bu ödülün sahibi siz olursunuz :)

Twitter Konuşma Zinciri  Özelliğini Kullanmayı Kolaylaştırıyor

Aktif bir twitter kullanıcısıysanız, sohbet zincirlerine mutlaka denk gelmişsinizdir. Paylaştığınız tweet sonrasında altına başka insanlar tarafından yapılan yorumlar bir sohbet zincirini oluşturuyor. Eğer gelen yorumlar fazlaysa, yapılan sohbeti yakalamak zorlaşabiliyor. Twitter bu durumu daha kolay hale getirmek için yöntemler deniyor.

Yeni yöntem ise şu şekilde; diyelim ki, Twitter’dan bir tweet paylaştınız ve altına yorumlar geldi. Bu konuşma zincirine yeniden yorumda bulunursanız profil fotoğrafınızın kenarında bir mikrofon simgesi yer alacak. Böylece konuşma zincirine yorum yapan kişiler sizin yorumunuzu çok daha kolay fark edebilecek.      

Plastik Kullanımı Azaltmak İçin Etkili Bir Sosyal Medya Hareketi

Plastik kullanımının okyanusları kirletmesi ve dünyaya geri dönülemeyecek kadar büyük zarar vermesi uzun zamandır gündemde! Britanya’da başlayan bir sosyal medya hareketi ise, hem plastik kullanımını azaltmak hem de geri dönüşüme dikkat çekmek adına bir sosyal medya hareketi başlatmış durumda! Kampanyanın sahiplenilen hashtagi ise #OurPlasticFeedback

Kampanya ise şu şekilde; süpermarketten almış olduğunuz paketli ürünleri biriktiriyorsunuz ve biriktirdiğiniz plastikleri süpermarkete geri götürüyorsunuz. Tüm bu süreci sosyal medya mecralarından #OurPlasticFeedback hashtagi ile paylaşıyorsunuz.  

Kullandığımız plastiklerin 3’te 1’i süpermarketler aracılığıyla evimize ulaşıyor. Ancak birçok süpermarketin bu konuda bir iyileştirme hedefi bulunmuyor. Kampanyayla hem tüketicilerin hem de süpermarketlerin bilinçleneceği düşünülüyor.

Yazılı Basın Bu Sene De Küçüldü!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) araştırmasına göre bu sene de 2017 yılında olduğu gibi yazılı basının küçüldüğü görülüyor. Geçen yıla göre yüzde 2,6 değerinde küçülen yazılı basındaki, gazete ve dergilerin 2017 yılındaki toplamı güncel rakamlarla 5 bin 962. Gazetelere oranla dergilerde görülen küçülme sayısı ise daha fazla. 2017 yılında yayımlanan dergi ve gazetelerin senen sonunda yıllık tirajı 1 milyar 368 milyon 287 bin 463’dü. İnternet kullanımının artması yazılı basının kullanım alanını daraltıyor ve verilere göre bu azalmanın her sene daha da fazla olduğu görülüyor.

Wes Anderson Filmlerinde Gibi Hissetmeye Ne Dersiniz?

Wes Anderson filmlerini seviyorsanız eğer, güneş gözlüğü üreticisi Tens tarafından üretilen ve lensleri ile dünyayı Wes Anderson filmlerindeki gibi görmenizi sağlayan bu gözlükler ilginizi çekebilir… Hotel Chevalier, Moonrise Kingdom ve The Royal Tenenbaums filmlerinde yer ayan renk skalasını lens görüntüsüne yerleştiren Tens, gözlük tasarımını vintage bir görüntü ile görücüye sunuyor. Spectachome gözlüklerin tanıtımında ise İsviçre, Como Gölü, Milano ve Furka Geçidi yer alıyor. Tanıtımında bu mekanların yer almasının sebebi ise, Wes Anderson hayranlarının favori mekanlarının bu alanlar olması.    

Gözlüğün üretimi için fon toplanayan Tens, şu ana kadar 75 bin dolarlık fona ulaşmış durumda. Deneme aşamasında ise kişilere gözlüğün özelliği söylenmeden denetilmiş ve sonucunda insanlar Wes Anderson filminde gibi hissettiklerini belirtmişler. Çerçevesi el yapımı olan gözlüklerin ön satışı ise web sitesi üzerinden başlamış bile.  

3 arkadaşın birlikte kurduğu bir İşkoç markası olan Tens tarafından üretilen ve Wes Anderson filmlerinde gibi hissetmenize olanak sağlayan gözlüklerin tanıtım filmine buradan ulaşabilirsiniz.  

Bizden Haberler: Hoş Geldin Tespo!

Dünyada en yaygın ve güvenilir mağazacılık sisteminin Türkiye’deki öncüsü TESPO tüm dijital çalışmaları için egegen ile anlaştı.1989 yılında ilk mağazasını açan ve %100 yerli sermayeye sahip Tespo için sosyal medya yönetimi & stratejileri, dijital pazarlama çalışmaları, moderasyon, içerik üretimi, proje geliştirme, topluluk yönetimi gibi tüm dijital alanlarda 360 derece iletişim süreçlerini heyecanla yürütüyor olacağız. TESPO’yu takip etmeyi unutmayın!

https://www.instagram.com/p/B0QWeRqBMI0/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu