İnternet Dünyası

Google AdWords, Yeni Reklam Formatını Duyurdu

Google AdWords, blogunda yayınladığı gönderiyle YouTube’daki video kampanyalarının erişimini yükselten yeni video formatını duyurdu. Outstream Video Ads ismindeki bu yeni format, mobil tarayıcılarda ve uygulamalarda görüntülenebilecek.

Google Adwords yeni yayın formatını kendi blogunda paylaştığı şu gönderiyle açıkladı.

’Outstream Video Ads, YouTube’ta çoğalan, düşük maliyetli ve görüntülenebilir erişim yaratacak. Reklamlar, yayın içi TrueView ve Bumper reklamları dahil olmak üzere video reklamlar gösterebileceğiniz yüksek kaliteli yayıncı web siteleri ve mobil uygulamalar olan Google video iş ortaklarında gösterilecek.’’

Outstream reklamlar, kullanıcılar bir video izlemeye başladığında otomatik olarak ekranda oynamaya başlıyor. Bu otomatik oynatılan reklamların sesi kapalı. Kullanıcılar isterlerse reklama tıklayarak sesi açabiliyor ya da videoyu baştan başlatabiliyorlar.

Reklamverenler ise Outstream video reklamlarında görüntülenebilir bin gösterim başı maliyete (CPM) göre ödeme yapıyor. Yani reklamverenler sadece görüntülemeye para ödüyor. Bunun için de reklamın ekranda bulunması ve kişi tarafından izlenebilir olması gerekiyor. Yani eğer reklam ekranın alt kısmında yer alıyor ve kullanıcı sayfada aşağı kısma kadar inmiyorsa reklamveren her hangi bir ödeme yapmıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu