İnternet Dünyası

Microsoft, Chrome OS’ye Rakip Olacak Windows 10 S’yi Duyurdu!

Microsoft, bugün Windows 10‘un yeni bir sürümünü piyasaya sürüyor: Windows 10 S. Windows’u düşük uç donanım ve özellikle de eğitim pazarı için basitleştirmek, aslında Microsoft’un Chrome OS‘ye verdiği bir cevaptır.

Microsoft’un Windows şefi Terry Myerson, “Windows 10 S’de çalışan her şey Windows Mağazasından indirildi” dedi. Bu masaüstü uygulamalarının yeni Windows sürümünde çalışmayacağı anlamına gelmez, ancak Windows Store‘da özel olarak paketlenip listelenmelidir.

Sahnede yapılan bir gösteri sırasında Myerson, normal Windows 10 gibi çevre birimleri ve cihazları destekleme yeteneğini gösterdi. Myerson, Windows 10 S’nin, Windows Mağazası’ndaki herhangi bir tarayıcıyı çalıştıracağını söyledi. Google, Chrome‘u Mağaza listesine koymaya istekliyse, Windows 10 S çalıştıran cihazlarda bulunabileceğini ima etti. Chrome dışında Microsorf, Edge tarayıcısına ve özellikle eğitim sitelerine ve web uygulamalarına odaklanmış durumda.

Microsoft, Windows 10 S‘de oturum açma işlemini de değiştirdi. Windows 10 S, bir öğrencinin ilk kez oturum açıp kullanması için yaklaşık 15 saniye içinde hazır olacak. Bu süreç Windows 10 Pro kullanıcılarının oturum açma sürelerinden daha da hızlı. Diğer iyileştirmeler arasında, önceden yapılandırılmış seçeneklere sahip bir USB bellek kullanan makinelerin kurulumunu yapma olanağı bulunmaktadır.

Windows S 10 sadece tuşu algılayacak ve tüm ayarları bir ders için özel hale getirecek. Microsoft, bunu eğitim pazarı için gerçekten amaçlıyor. Windows 10 S ile olan amacı, bu yeni Windows türünü çalıştıran çok çeşitli PC ortaklarının olmasıdır. Cihazlar bu yaz 189 dolarla başlayacak ve tüm makinelere Minecraft eğitim sürümü ücretsiz abonelik ile gönderilecek.

Windows 10 S, şu anda Windows 10 Pro bilgisayarları çalıştıran tüm okullar için ücretsiz olacak ve Microsoft Ekipleri tarafından ücretsiz Office 365 eğitimi verilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu