Genel

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

İnternet devi Google‘ın popüler e-posta servisi Gmail, geçtiğimiz hafta tasarımsal olarak yenilecek haberiyle gündeme gelmişti. Google, uzun süre sonra yenilediği Gmail arayüzünü tüm dünyada kullanıma sunmaya başladı. Tasarımsal değişikliklerin yanı sıra daha işlevsel hale gelen Gmail’in yeni arayüzünde kullanım kolaylığı ve kullanıcı güvenliğini ön planda tutulmuş. Yeni Gmail‘in özellikleri şu şekilde:

Farklı Görüntüleme Seçenekleri

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

Bildiğiniz üzere Gmail’in mevcut görünüm düzenini değiştirmemiz mümkün değil. Ancak Google, e-posta ekranının daha kişisel olmasını sağlamak adına birkaç seçenek sunmak için çalışıyor.

Google Uygulamaları Kenar Çubuğu

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

Gmail dahil bütün Google hizmetlerinin ana sayfasında bulunan sol üst köşedeki Google uygulamaları butonu, yeni tasarımla değişiyor ve araç çubuğu şekline geliyor. Artık sol tarafta boydan boya bulunacak yeni araç çubuğu sayesinde, Gmail ekranından ayrılmadan diğer uygulamaları kullanmak mümkün olacak. Google Takvim ve not uygulaması Keep gibi popüler Google hizmetleri de Gmail ana sayfasının solunda, araç çubuğu üzerinde görünecekler. Böylece kolayca notlar alabilecek ve planlama yapabileceksiniz. Örneğin notlarınızı aldığınız Keep ya da plan yaptığınız takvim uygulamasına, soldaki araç çubuğundan kolayca ulaşabileceksiniz. Bu sırada e-postalarınızın açık olması pratiklik açısından işlevsel bir kullanım sunacak.

Akıllı Yanıtlama Sistemi

Yeni Gmail tasarımı ile Gmail bizlere kısa cevaplar sunacak. En çok tanınan Letgo uygulamasında olduğu gibi gelen maildeki cümlelere göre kısa mesaj seçenekleri cevap bölümünde yer alacak.

E-posta Erteleme İmkanı

Gelen kutunuzda bulunan ve daha sonra yapmanız gereken önemli bir işle ilgili olan e-postalar artık sorun yaratmayacak. Bu postaları zamanlama ayarı sayesinde istediğiniz saate programlayabileceksiniz.

Örneğin öğleden sonra hatırlamanız gereken bir e-posta varsa, dilediğiniz saati girip postayı erteliyorsunuz. Gmail, o saat geldiğinde ilgili postayı tekrar üst sırada görünür yapıyor. Böylece ayrıca bir hatırlatma notuna gerek kalmıyor ve unutma riskiniz azalıyor.

Gizli E-posta Özelliği

 Google bazı e-postaların alıcılar tarafından değiştirilmesine engel olmak için kullanıcılara seçenek sunacak. Gizli ve kilitli bir e-posta, alıcı tarafından indirilemiyor ya da yönlendirilip bir başka kullanıcıya gönderilemiyor. Ayrıca iki taraflı kimlik doğrulaması sayesinde e-posta şifrelenebiliyor.

Son Kullanma Tarihli E-posta Özelliği

Artık gönderdiğiniz e-mailler için “geçerlilik süresi” belirleyebileceksiniz. Bu süre dolduğunda ise ilgili e-mail okunamaz hale gelecek. Bir nevi gönderdiğiniz postalara son kullanma tarihi gelmiş olacak.

Zararlı E-postalar için Uyarı Metni

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

Zararlı olarak işaretlenmiş maillerden uzak durmanız için büyük bir özellik geliyor. Ek dosyalarında, bulundurduğu bağlantılarda veya temel içeriğinde zararlı içeriklerin tespit edilen mailler size iletilirse Gmail sizi uyaracak.

Görseli Gelen Kutusunda Görüntüleme ve İndirme Seçeneği

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

Gmail içerisinde bulunan ek dosyalar “Gelen Kutusu” ekranından kolayca indirilebilecek. Gelen bir mail bünyesinde fotoğraf varsa, bizler bunu gelen kutusu ekranından görüntüleyip indirebileceğiz. Bu sayede zamandan tasarruf edilirken aynı zamanda kullanım kolaylığı sağlanmış olacak.

Önemli E-postaların Gözden Kaçmaması İçin Hatırlatma

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

Önemli e-postalarımızın unutulup kaybolmaması için Gmail artık bize küçük hatırlatmalarda bulunacak.

 Yeni Gmail Arayüzüne Nasıl Geçilir?

Gmail web arayüzünü açtıktan sonra, sağ üst köşede yer alan Ayarlar bölümünden ” Yeni Gmail ürününü dene ” seçeneğine tıklıyoruz.

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

Bir süre bekledikten sonra hoş geldiniz ekranı ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda Gmail’in yeni ara yüzünü kullanmaya başlamadan önce varsayılan, geniş ve kompakt olmak üzere üç farklı yazı boyutundan birisini seçmeniz isteniyor.

En uygun gördüğünüz seçeneği tercih ettikten sonra, yeni arayüzü kullanmaya başlayabilirsiniz. Eski arayüze dönmek istediğinizde ise yine Ayarlar bölümünden, ” Eski Gmail ürününe dön ” seçeneğine tıklamanız yeterli.

Gmail Yeni Arayüzünü Tüm Kullanıcılara Sundu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu