Sosyal Medya

GetContact ile Rehberlere Nasıl Kaydedildiğinizi Öğrenin

Son günlerde herkesin konuştuğu, İnstagram hikayelerinde sıkça karşılaştığımız GetContact uygulaması sayesinde ‘’Numaram nasıl kaydedilmiş’’ sorusunun cevabına ulaşabiliyorsunuz. Aslında GetContact yeni bir şey yapmıyor. Birkaç yıl önce yayında olan Cia tipi uygulamalarda olduğu gibi kullanıcılar telefon rehberini paylaşıyor ve ortak bir havuzda bu bilgiler toplanıyor. Haliyle kullanıcılar bu uygulamaya girip rehberini paylaşan arkadaşlarının telefon rehberinde isminin nasıl göründüğünü öğrenebiliyor.

GetContact Nasıl Çalışır?

Son günlerde herkes bu uygulamada ‘’Numaram nasıl kaydedilmiş’’ sorusunun cevabını arasa da uygulamanın asıl amacı kullanıcıları rahatsız eden telefon numaralarının aramasını önlemek için filtre koymak. Bu sayede istenmeyen aramaları engelleyebilir ve bu aramaları raporlayarak diğer Getcontact uygulamasını kullanan milyonlarca kişinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Diğer kullanıcılar tarafından raporlanan istenmeyen çağrılardan, “Spam Koruma” özelliğini aktif ederek otomatik olarak korunabilirsiniz. Sizi arayan kişinin kimliğini, rehberinizde kayıtlı olmasa bile otomatik olarak tanımlayabilirsiniz.

Nasıl Numara Sorgulama Yapılır?

Sorgulama yapmak için öncelikle uygulamayı indirmeniz gerekli. İOS cihazlar için App Store’dan, Android cihazlar içinse Google Play Store’dan kolaylıkla indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra sisteme telefon numaranızla ya da Facebook hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Ardından açılan arama ekranına numaranızı yazıp sorgula butonuna tıklayarak numara sorgulama yapabilirsiniz. Sistem, havuzdaki numara ve isimler arasında yazdığınız numarayı araştırarak eşleşen kayıtları listeliyor.

Uygulama Güvenli mi?

Kullanıcıların sisteme verdikleri bilgilerin kimlerle paylaşıldığı ve ne şekilde kullanıldığı bilinmiyor. Bu nedenle uygulamayı kullanıp kullanmamak kullanıcıların tercihine kalmış. Uygulamayı kullandıktan hesabınızı silmek istiyorsanız uygulamanızdaki ayarlar menüsüne giderek hesabınızı kaldırabilirsiniz. Ayarlar sekmesi> Get Kişiler Hakkında> Hesap Ayarları> Hesabı kaldır’ı seçin. Ardından https://www.getcontact.com/tr/unlist sitesinden numaranızı girerek kaldırın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu