Sosyal Medya

Facebook, WhatsApp Düğmesini Öne Çıkarmaya Başladı

Facebook, Aralık ayında reklamlara “WhatsApp mesaj gönder” butonu ekleyerek işletmelerin müşterileriyle WhatsApp üzerinden iletişim kurmalarını sağlamıştı. İlk olarak Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya’nın belli bir bölgesinde kullanılmaya başlanan bu özellik şimdi de ülkemizde kullanılmaya başlandı.

Bugün gelen bildirim ile Facebook, sayfa sahiplerini Facebook reklamlarına WhatsApp düğmesi ekleyebilecekleri konusunda bilgilendirmeye başladı. Gelen bildirime tıklandığında reklam paneline yönlendiriliyor, bu sayfadan WhatsApp Düğmesi Ekle butonuna tıkladıktan sonra takipçilerinizi eklediğiniz numaraya yönlendirebiliyorsunuz.

1 milyondan fazla işletmenin içeriklerinde WhatsApp numaralarına da yer verdiklerini düşünürsek WhatsApp düğmesi işletmelere büyük kolaylık sağlayacak ve Facebook’un da iyi bir gelir elde etmesini sağlayabilecek. Yılın son çeyreğinde aylık aktif 1,5 milyar kullanıcıya ulaşan WhatsApp, şirketin en önemli gelir kaynaklarından bir tanesidir.

2017 yılını aktif kullanıcı büyümesinde ve kar oranlarında yaşanan kayıplarla kapatan Facebook, WhatsApp ve Instagram üzerinden gelir sağlamaya devam ediyor. Bu noktada sahip olduğu sosyal platformlar arasında çapraz bir ilişki yürüten Facebook’un reklam panelinde kısa bir süre sonra WhatsApp işletme hesaplarını da görebiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu