Sosyal Medya

YouTube Yeni Bir Tasarımla Kullanıcıların Karşısında!

YouTube’un 12. doğum günü vesilesiyle şirket tarafından bir sürü yeni açıklama yapıldı. YouTube; mobil web sitelerinin yeniden kullanımıyla birlikte, yeni bir karanlık mod ve tam ekrana girmeden videoları daha büyük bir ortamda izlemenize olanak tanıyan güncellenmiş bir tiyatro modu da dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik başlattı.

Bu güncellemenin getirdiği çaba miktarı tüm web sitesinin Polimer üzerine yeniden kurulmasından kaynaklanıyor olabilir. Polimer nedir? Birkaç yıl önce Google I / O konferansında tanıtılan ve kullanıcıların yeniden kullanılabilir web bileşenleri oluşturmasına izin veren açık kaynaklı bir JavaScript kitaplığı. Geliştiriciler geçen yıl YouTube’u yeniden yapılandırmaya başladı ve şu anda Polimer üzerine kurulmuş bir site kullanıyoruz.

Konuyla ilgili olarak, YouTube’daki Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Manuel Bronstein şunları söyledi: “Bir zamanlar inşa edilenler daha sonra tekrar uygulanabilir. Belli bir özellik hakkında daha az şey vardır ve bu şeylerin piyasaya sürülebileceği hızla ilgilidir. Bu daha sonra keşfedip daha fazla şey yapmamızı sağlar.”

Bu, Karanlık Tema’nın hızla gelişmesine izin veren şeydi. Daha önce, kullanıcıların erişmek için bir dizi ayar değiştirmeleri gerekiyordu. Artık tüm bu ayarlara gerek kalmadan basit bir şekilde kullanabilmek mümkündür.

YouTube‘un masaüstü web tasarım ile ilgili değişiklikleri ise şöyledir;

  • Sol taraftaki gezinti unsurları artık tek tıklamayla bilgisayar menüsünden silinebilir.
  • Artık kaydırma yapmaya devam edebilirsiniz ve sonsuza dek öneriler alabilirsiniz.
  • Kanal sayfaları artık daha geniş, daha canlı içerik barındırıyor.
  • Kanal içindeki gezinme öğeleri, belirgin şekilde daha büyük ve gezinmek daha kolay.
  • Bir kanalda video izlerken, tiyatro modu biraz daha büyük ve siyah bir arka plan ile geliyor.
  • Abone olma düğmesi daha belirgindir ve arama sorgunuza karşılık gelen bir kanal açıldığında sağ tarafta görünür.

Bütün bu değişikliklerin yanı sıra, eski deneyimlerin size biraz daha hızlı gelebileceğini düşünüyoruz. Her şey isteğe bağlı, bu nedenle youtube.com/new adresini ziyaret ederek yeni görünüme bakmayı seçebilir veya Hesap Menünüzden “Klasik YouTube’da restored” (Klasik YouTube’u geri yükle) seçeneğini belirleyerek eski görünümüne dönebilirsiniz. YouTube‘un yeni web sitesine kaç kişinin erişebileceği konusunda birtakım sekmeler bırakması muhtemel olduğundan, değişiklikleri hemen görmüyorsanız endişelenmeyin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu