Sosyal Medya

Instagram Mobil Web Sitesinde Büyük Yenilik!

Instagram kullanıcıları fotoğraf yüklemek için artık uygulamaya ihtiyaç duymuyor. Artık Instagram mobil web sitesinden fotoğraf yükleme imkânı sunuyor. Ancak video yükleyemez, filtre ekleyemez, hikaye yayınlayamaz veya doğrudan mesaj gönderemezsiniz. Fotoğraf düzenleme genel olarak sınırlıdır. Sadece fotoğrafları döndürebilir veya kare ve geniş ürün arasında geçiş yapabilirsiniz. Fakat yine de web sitesinden bir profil oluşturabilirsiniz.

Gezinme sayfasının yoğunlaştırılmış versiyonu artık mobil sitesinde de mevcuttur. TechCrunch‘a göre, şirket bu işlevselliği Mart ayından bu yana test ediyor. Instagram‘ın mobil web sitesi daha önce yalnızca kullanıcıların bildirimlerini ve feed’lerini görüntülemesine izin veriyordu, ancak şimdi mobil site gerçek uygulamayla neredeyse aynı görünüyor.

instagram mobil web

Şirket, Instagram.com‘un masaüstü sürümünü yeniden tasarlamıyor veya değiştirmiyor, bu nedenle fotoğraf yüklemesi yalnızca telefonlarda ve tabletlerde çalışıyor. Bu yerleşik mobil web deneyimi, şirketin veri bağlantısına veya kullanılan telefona bakılmaksızın, platformu daha erişilebilir hale getirme girişiminde genişliyor.

Instagram sözcüsünün TechCrunch’a yaptığı açıklamada; “Mobil site kullanıcıların Instagram’da daha kapsamlı bir deneyime sahip olmalarına yardımcı olmak için tasarlandı.” dedi. Instagram geçen ay da Android kullanıcıları için olan çevrimdışı özelliği duyurmuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu