Sosyal Medya

Facebook, Şampiyonlar Ligi Maçlarını Canlı Yayınlayacak!

Facebook, küçük ama büyümekte olan canlı spor programlamasına adım atmak için en üst düzey organizasyon olan, UEFA tarafından her yıl düzenlenen Şampiyonlar Ligi turnuvasında yapılacak pek çok maçı yayınlayacak.

Eylül ayında başlayacak olan canlı yayınlar ABD’de Şampiyonlar Ligi maçlarının gösterilmesini sağlayacak. 21st Century Fox Inc.’in spor bölümü ile yapılan iş ortaklığı ile; grup aşamasında üst üste yapılan iki karşılaşmayı, dört aşamada 16 maçı ve dört çeyrek final karşılaşmasını içeriyor.

Maçlar; reklamverenleri daha yüksek bir oranda, daha fazla para harcamaya ikna etmek için kullanılan Facebook stratejisinin bir parçası. Şampiyonlar Ligi maçlarında reklam yayınlanmayacak fakat başlayana kadar bu fikir değişebilir.

Spor oldukça caziptir çünkü canlı ve yazılı olmayan etkinlikler sosyal medyada spor hakkında konuşmak isteyen çok sayıda izleyici çeker. Özellikle futbol sosyal ağlarda en çok takip edilen spor. Geçen yıl 3.7 milyon kullanıcı Facebook üzerinden Everton ve Manchester United arasında Wayne Rooney sponsorluğunda yapılan hayırseverlik maçını izlemişti. Avrupa profesyonel turnuvasına gelince, Real Madrid’in Juventus’u yendiği Şampiyonlar Ligi finalini 34 milyon kişi izlemiş ve 98 milyon etkileşim elde edilmişti.

Bu yılın başlarında Facebook, Meksika’nın en iyi futbol liginden canlı oyunlar yayınlamak için Univision Communications Inc. ile anlaşma yaptı. Ayrıca şirket, Univision ve Major League Soccer ile canlı MLS oyunları akışının yanı sıra bu oyunların etrafındaki programlamaları ve analiz programlarını da ele aldı.

Fox Sports, haftalık bir futbol şovu da dahil olmak üzere Facebook için orijinal programlama yapıyor. Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak bazı maçlar TV’de yayınlanmayacağı fakat şebekede bu anlaşmanın maçlarının daha geniş kitleye verileceği düşünülüyor. Fox Sports’daki ticari faaliyetlerin başkanı David Nathanson bir röportajda “İngilizce ve İspanyolca’da daha çok maç var; onları yayınlayacak şebekelerimiz var” dedi.

Facebook, web üzerinde sosyal olan futbol izleyicilerinin birçoğuna sahip ve bu sistemle Şampiyonlar Ligi’nin TV’de yayınlanmayan maçları hayranlarına gösterilmiş olacak. Facebook’un küresel spor ortaklıklarının başında bulunan Dan Reed, Fox’un dijital, mobil ve sosyal içerikli insanların ilgisini çekmesine yardımcı olmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu