Sosyal Medya

Facebook sayfaları yerel işletmelere özel olarak tasarlıyor.

Facebook işletme sayfalarının mobil versiyonunu güncelleyerek sayfaları daha fazla etkileşim odaklı hale getirdiğini duyurdu. Artık bir restoran ya da kuaförün sayfasını incelerken, işletme sayfası üzerinden rezervasyon yaptırmanız ve randevu almanız çok daha kolay.

Tasarım tarafında yapılan bu güncellemenin, sayfaların kategorilerine göre değişkenlik gösterdiğini belirtelim. Yeni tasarım ilk olarak restoranların, yerel hizmet veren işletmelerin ve TV Programlarının sayfalarında kendini gösterecek. Ardında diğer yerel işletmelere kapsaması bekleniyor.
https://www.facebook.com/facebook/videos/10157591068481729
Bu değişikliklere ek olarak Facebook sayfalarda tavsiyeler özelliğini de yenileyerek sayfalara ekliyor. Artık geleneksel değerlendirmelerin yanı sıra kitle kaynaklı tavsiyeler de doğrudan sayfalarda yer alıyor. İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen tavsiyeler özelliği kullanıcıların arkadaşlarından yeni mekanlar ve görülecek yerlerle ilgili tavsiyeler almasını sağlıyordu. Özelliğin genellikle tatil özelinde kullanıldığını da belirtelim.

Facebook tavsiyeler özelliğini tatil anketlerinden ileri taşıyarak işletmeler için önerilere dönüştürüyor. Bundan sonra bir arkadaşınıza bir işletmeyi tavsiye ettiğinizde, Facebook sizden işletmeler için daha detaylı bir tavsiye yazmanızı isteyebilir. Üstelik bu tavsiyeye fotoğraflar eklemeniz de mümkün. Bu adımların ardından tavsiyeniz işletmenin sayfasında değerlendirmeler arasındaki yerini alıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu