Dijital Pazarlama

E-Ticarette Doğru Görsel Kullanımı ve Subliminal Pazarlama

Pazar araştırmanızı yaptınız, hedef kitlenizi belirlediniz, bütçenizi oluşturdunuz ve artık bir e-ticaret siteniz var. Belkide sadece e-ticaret üzerine bir fikriniz var, veya bu alanda hizmet veren bir firmada çalışıyorsunuz.

Peki ürün görsellerinin doğru yerleştirilmesinin satışlarınıza olan etkisi hakkında neler biliyorsunuz? Aynı ürünün farklı açılardan yapılan çekimleri satışlarınızı gerçekten etkileyebilir mi?

Çoğunluğa Hitap Eden Ürünlerinizde Genel Kullanıcıya Seslenin

Örneğin sitenizde kahve kupası sattığınızı düşünelim. Tüm Dünya’nın %10’u solak ve bu oran ülkemizde %6 ile çok daha düşük seviyede. Görselleri sitenize yerleştirirken bu bilgileri mutlaka göz önüne almalısınız. Ayrıca ürün görsellerinin günlük hayattaki kulanımınıza en yakın hallerde olması da çok önemli. Kupanızı nasıl tutuyor ve masanıza nasıl bırakıyorsunuz?

kupa

 

Google görsellerde kupa bardak aramasını yaptığımızda da görüyoruz ki ürünlerin çoğunluğu genel kullanıcı davranış özelliklerine göre konumlandırılmış ve kulpları sağda olacak şekilde yerleştirilmiş. Ancak bunun yanında solak kullanıcılar da göz önünde tutularak segmente edilmiş ürünler eklenmiş ve logoları buna göre tasarlanmış.

 

Müşterinizi Sizden Alışveriş Yaptıktan Sonra Mutlu Olacağına İnandırın

Unutmayın sitenizde müşteriyi yakalamanız için en güçlü enstrümanınız kullanacağınız görsellerdir. Bunun ardından çeşitlilik, değişik modeller ve fiyat politikalarınız geliyor.

Tek bir görselle hem ürünün beğenilmesi, hem kullanıcının ürünü satın alan müşteri konumuna gelmesi, hem de bu alışverişin öncesinde ve sonrasında kendisini mutlu hissetmesi gerekiyor. E-ticaret veya fiziki mağazalar hiç farketmiyor, eğer ticaretin bir tarafında yer alıyorsanız müşteri sadakatini mutlaka yakalamanız gerekiyor. Kazanılan her müşteri büyük bir olasılıkla ya sizden tekrar alışveriş yapacaktır ya da çevresine sizin reklamınızı yapacaktır. Fiziki mağazalarda insan ilişkileriyle bunu başarmak daha kolayken internet üzerinde bunun sadece bir görselle başarılması mümkün müdür?

 saat

Saatleri Kurma Enstitüsü Görev Başında. Saatler 10’u 10 Geçiyor!

Google görsellerde kol saati şeklinde arama yaptığımızda birçok farklı marka ve modele ulaşabiliyoruz. Ancak hepsinin ortak bir özelliği var. Sanki hepsi tek bir saat dilimi referans alınmış ve aynı anda, aynı yerde kurulmuş gibi 10’u 10 geçiyor. Akrep ve yelkovanın aldığı pozisyondan dolayı ortaya çıkan şekil gülen surat, zafer işareti, onay işareti gibi kullanıcı zihninde subliminal olarak pozitif fikirler oluşmasını sağlıyor. Bunun sayesinde kullanıcının alışverişi onaylaması ve onayladıktan sonra da kendini iyi hissetme olasılığı artmış oluyor. Sadece doğru görseli kullanarak hem siz ürünüzü satıyorsunuz, hem müşterinizi mutlu etmiş oluyorsunuz. Tam istenildiği gibi alışveriş her iki tarafın da memnuniyetiyle sonuçlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu