Sosyal Medya

Facebook Messenger Aylık 1.2 Milyar Aktif Kullanıcıya Erişti

200 milyon yeni aktif kullanıcı edinmek, herhangi bir şirket için kutlamaya layık bir başarı olurdu. Ancak, zaten bir milyar kullanıcıya sahip olduğunuzda bu sayıyı düşünmüyorsunuz bile. Facebook Messenger son zamanlarda bu başarıyı elde etti ve yalnızca sekiz aylık bir sürede 200 milyondan fazla kullanıcıyı hizmete ekledi.

Anand Chandrasekaran; “Tüm Messenger ekibi adına, her ay Messenger’ı kullanan 1.2 milyardan fazla kişinin büyüyen topluluğuna teşekkür ederiz. Sizin için önemli olan insanlarla ve işletmelerle iletişim kurmak için Messenger’ı kullanmaya devam ettiğiniz için minnettarız.” dedi.

messenger

Facebook’a göre büyüme biraz daha yavaştı, çünkü Facebook 200 milyon kullanıcı sayısını son 6 ayda eklemeyi başardı. Ama, bir hizmet arttıkça mevcut kullanıcı sayısı azalıyor, bu nedenle büyüme oranında hafif bir düşüş bekleniyor. Messenger bir zamanlar telefon numaralarını sizinle paylaşmayan insanlarla konuşmak için kullandığınız bir platformdu.

Uygulama pek çok kullanıcı için bir iletişim modu haline geldi. Bu, uygulamanın aslında iletişim kurmanın en kolay yollarından biri olduğu gerçeği de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı mümkündür. Evet chatbotlar başarısız oldu, ancak Facebook’un Messenger içinde uyguladığı diğer özellikler bunun istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiği anlamını çıkartıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu