Sosyal Medya

Facebook Messenger Aramalarına Yeni Özellik!

Facebook, Messenger aramalarına eklediği yeni özellik ile sesli ve görüntülü aramalara daha fazla kişi eklenebilmesini sağlayacak. Çağrı sonlandırılmasına gerek kalmadan kullanılabilecek olan bu özellik, Messenger’ın iOS ve Android uygulamalarının son versiyonlarında kullanılabilir durumda.

Sohbetine Kişi Ekle” özelliğinden önce kullanıcılar kendi aralarındaki konuşmayı bir grup konuşması haline getirmek için çağrıyı bitirmek durumundalardı. Çağrıyı bitirdikten sonra yeni bir görüşme başlatmak için Messenger’da yeni bir grup sohbeti oluşturmak ya da var olan grup sohbetini kullanmak gerekmekteydi.

Yeni gelen özellik ile kullanıcılar yaptıkları görüşme sırasında “Sohbete kişi ekle” ikonuna tıklayarak görüşmelerine yeni kullanıcı ekleyebiliyor. Görüşmeyi bitirmeden yeni kullanıcılar eklenmesini sağlayan Messenger, kişilerin vakit kaybetmelerini önlüyor. Unutmayın ki, grup görüşmelerinde herkes çağrıyı bitirdikten sonra otomatik olarak oluşturulan grup sohbet penceresi var olmaya devam ediyor.

Gruplar için sesli ve görüntülü görüşme özelliğini ilk olarak 2016 yılında sunan Messenger, bu özelliği kullanıma sunarak Skype, Google Hangout ve Line gibi şu anda bu özelliği kullanmakta olan uygulamalarla rekabet edecek hale geliyor. Bir süre önce “Senin Emojin” özelliğini test etmeye başlayarak kullanıcıları birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan Facebook Messenger, yeni reklam modelleri ve anlık oyunlarda yaptığı yeniliklerle kendini geliştirmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu