Sosyal Medya

E-Ticaret İçin En İyi Instagram Araçları

Facebook, en popüler sosyal medya platformu olmaya devam ediyor fakat bu onu E-Ticaret işinizi pazarlamak için en iyi platform haline getirmiyor. TrackMaven’e göre, markalar Instagram’da en yüksek etkileşime sahip. Bu, platformu daha katılımlı bir kitleyle bağlantı kurmak isteyen markalar için bir zorunluluk haline getiriyor. Bu içerikte Instagram’dan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi ve E-Ticaret için en iyi Instagram araçlarını açıklayacağız.

E-Ticaret İçin En İyi Instagram Araçları Nelerdir?

Scoutsee Kullanarak Shoppable Mesajları Oluşturun

Instagram bir kitleyle etkileşim kurmak için mükemmel bir platform olabilir. Ancak E-Ticaret mağazaları bir dezavantaja sahiptir çünkü sadece profilinize bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Instagram kullanıcıların yayınlarına link eklemesine izin vermiyor.

Kullanıcılar Instagram’da sevdikleri bir ürünü bulursa doğrudan satın alamaz veya ürün sayfasına gitmek için bir bağlantıya tıklayamazlar. Web sitenizi ziyaret etmeli ve tüm ürün kataloğunda arama yapmalıdırlar. Beğendikleri ürünü bulabilirlerse ancak o zaman bir satın alma işlemi gerçekleştirebilirler. Bu tüketiciler için zordur ve size çok fazla satış maliyeti getirebilir.

Scoutsee, kullanıcıların Instagram’da mağaza yazıları oluşturmasına izin vererek bu sorunu çözdü. Bu çözümü kullanarak, kendi vitrininizi oluşturabilir ve Instagram bionuza bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Daha sonra ürünlerinizin fotoğraflarını paylaştığınızda, kullanıcıların daha fazla bilgi için biodaki bağlantıyı tıklayabileceği başlığında bahsedilir. Müşteriler bağlantıya tıkladığında kişisel mağazanızın önüne götürülürler. Belli bir ürün satın almakla ilgileniyorsa, ürün sayfasına gitmek için ürünü tıklatabilirler.

Iconosquare’i Kullanarak Kapsamlı Analiz Yapın

Yayınlarınızın oldukça iyi performans gösterdiğini düşünebilirsiniz, ancak rakiplerinizin yayınlarıyla nasıl karşılaştıracaksınız? Ve son yayınlarınızın önceki yayınlarınızdan daha iyi performans gösterdiğini nasıl göreceksiniz? Iconosquare, tüm bu metrikleri izlemek ve ölçmek için kapsamlı bir analiz platformudur ve daha fazlasını sunar. Bu aracın analitik özelliği; büyümenizi takip etmenizi, takipçilerinizin konumunu belirlemenizi ve Instagram yayınlarınızın gerçek zamanlı performansını analiz etmenizi sağlar.

Aldığınız beğeni ve etkileşim sayısını da ölçebilirsiniz. Ve araç, gönderim zamanlamanızı buna göre güncelleyebilmeniz adına gönderim için en uygun zamanı belirlemenizi sağlar. Iconosquare’in mükemmel özelliği, kullandığınız her bir filtre ve hashtag’ın etkileşim oranınızı nasıl etkilediğini analiz edebilmenizdir. Bu, hangi filtrelerin kitlenizle etkileşim içinde en iyi sonuç verdiğini ve görünürlük  artırmak için hangi hashtag’leri kullanmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, Iconosquare rakiplerinize göz kulak olmak için mükemmel bir araçtır. Bu aracı kullanarak; performans, etkileşim, takipçi ve beğeni açısından rakiplerinizi karşılaştırabilirsiniz.

Wishpond’la İlgi Çekici Yarışmalar Oluşturun ve Yönetin

Instagram yarışmalarının mevcut müşterilerinizle etkileşim kurmak ve yeni takipçiler kazanmak için harika bir yol olduğunu fark etmişsinizdir. Ancak kullanıcı tarafından gönderilen çok sayıda fotoğrafın analiz edilmesiyle, Instagram yarışmaları yönetmek zor ve zaman alıcı olabilir. Wishpond’un Hashtag Yarışması App’i, çekici Instagram yarışmalarını yaratmayı ve yönetmeyi çok daha kolay hale getiriyor. Uygulamanın takip etmesi için yalnızca belirli bir hashtag atamanız yeterlidir ve bu hashtag’i kullanarak tüm yayınları toplayacaktır.

Kuralları ayarlamak için de uygulamayı kullanabilirsiniz. Örneğin daha fazla takipçi kazanmak istiyorsanız yarışmadan faydalanarak Instagram hesabınızı takip etmelerini isteyebilirsiniz. Wishpond’un Hashtag Yarışması App’i ayrıca gerçek zamanlı bir analitik özelliği ile birlikte gelir. Bu özellik, yarışmanızın gerçek zamanlı olarak nasıl performans gösterdiğini izlemenize yardımcı olur. Bu, gelecekteki yarışmalarınızda iyileştirmeler yapıp yapmamanız gerektiğini görmek için mevcut kampanyalarınızdan faydalanmanın mükemmel bir yoludur.

Later Kullanarak Kayıt Takviminizi Yönetin

Instagram’da katılımı arttırmak isterseniz, düzenli olarak mesaj göndermelisiniz. Yazdığınız içeriğin de iyi bir öykü anlatması gerekir. Örneğin, “Şık Cumartesi” veya “Melankoli Pazartesi” gibi haftanın belirli bir gününü özel bir gün olarak ilan ettiniz. Ve her hafta bu etkinlikle ilgili fotoğrafları düzenli olarak göndermek istiyorsunuz. Göndermeyi planladığınız ve ne zaman yayınlayacağınızı takip etmek için gönderme planınızın görsel bir sunumuna ihtiyaç duyarsınız. Later kullanarak görsel bir içerik takvimi oluşturabilirsiniz. Bu aracı kullanarak, Instagram’a ne yüklediğinizi ve ne zaman yayınladığınızı takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu