Sosyal Medya

Facebook, Bağımsız Bir Video Sohbet Uygulaması Test Ediyor!

Facebook, bağımsız bir video sohbet uygulaması olan Bonfire‘ı App Store’da yayınladı. Temmuz ayından bu yana test edildiği iddia edilen uygulama Danimarka’da kullanıma açıldı.

Uygulama, bir başka video sohbet uygulaması olan Houseparty’ye oldukça fazla benziyor. Bonfire, aynı anda birden fazla kişiyle görüntülü sohbet etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda Snapchat benzeri efektler uygulamanızı ve resimleri Instagram, Facebook ve Messenger‘da paylaşmanızı sağlıyor.

Bir sohbete eklenen arkadaşlar Messenger’da bir bildirim alacak ve bir kez katıldıklarında formatlar, konuşan kişiye öncelik veren herkesle eşit ekran alanı elde etme arasında değiştirilebilir. Şu anda uygulama Danimarka’da 2000 kez indirilmiş durumda.

Bonfire, Facebook’un “topluluğu inşa etme ve dünyayı birbirine yakınlaştırma” misyonuyla uyumlu hale getiriliyor ve halihazırda kullanılan Facebook hikayelerinden daha başarılı bir video girişimi olabilir. Facebook’un, Bonfire’ı daha ileri götüreceğine dair herhangi bir bilgi yok. Ancak Facebook yetkilisi yurt dışındaki bir haber kaynağına açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaya göre;

“Facebook Inc’de yeni ürün ve hizmetleri test etmeye devam ediyoruz. Messenger da dahil olmak üzere, ailenin aileleri arasında, gruplar halinde veya birey olarak görüntülü sohbet edebilecek insanlar için çok fazla deneyime sahibiz. Herkesin teknolojiyi kullanabilmesi ve onlara harika deneyimler kazandırabilmek için çalışıyoruz. Danimarka’da Bonfire dediğimiz bir uygulamada çok küçük bir test yürütüyoruz. Şu an paylaşacak başka bir şeyimiz yok.”

Eğer Bonfire’ı deneyimlemek istiyorsanız ne yapmanız gerekiyor. Danimarka’da yaşamayanların bu noktada tek bir seçeneği var; yeni bir Apple kimliği edinmek. Öncelikle, App Store‘daki öne çıkan sayfaya gidin ve mevcut hesabınızdan çıkış yapın. Herhangi bir ücretsiz uygulamada “Al” seçeneğine tıklayın. Bu noktada oturum açmanız veya yeni bir kimlik oluşturmanız beklenir. Yeni bir kimlik oluşturun ve tüm adımları takip edin. Ülke girmeniz gerektiğinde “Danimarka”yı seçin. Adres ve telefon bilgilerine geldiğinde herhangi bir bilgi girerek Apple kimlik oluşturmayı tamamlayın. Daha sonra Bonfire uygulamasını bulun ve indirin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu