Sosyal Medya

Facebook LOL isimli bir haber kaynağı yayınlayacak

Facebook, IGTV, Watch gibi yine video odağında bir ürünle genç kitlenin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Aylardır LOL isimli bir ürün üzerine çalışan şirket, GIF benzeri kliplerden oluşan ayrı bir haber kaynağı yayınlamayı planlıyor.

Sizin için“Hayvanlar” “Şakalar” ve “Başarısızlıklar” gibi birçok farklı kategoride içerik yayınlayacak olan Facebook, bu içerikleri platformundaki mizah gönderilerinden çekecek. Bu noktada LOL ürünün özel beta aşamasında olduğunu belirtelim. Şirket bu özel beta sürecinde 100 lise öğrencisiyle ebeveyn onayını da içeren bir gizlilik anlaşması imzaladı. Böylece Facebook çalışanları bu lise öğrencileriyle birebir testlerin yanı sıra grup çalışmaları da yapabilecek.

Facebook, LOL’ün az sayıda ABD kullanıcısıyla gerçekleştirilen bir test aşamasında olduğunu doğruladı. Teste tabi tutulan kişilerin LOL’ü Watch sekmesinde gördüklerini de belirtelim. Yine de şimdilik ekip Watch sekmesini kaldırarak yerine LOL’ü getirmeyi düşünmüyor. Hatta LOL’ün Facebook’un içinde yer alan bir özellik mi yoksa ayrı bir uygulama mı olacağı da henüz kesinleşmiş değil.

Bu koleksiyonlardan herhangi birini açan kullanıcılar, Watch benzeri bir arayüzle kendilerini otomatik oynayan GIFlerle buluyor. Aynı zamanda kullanıcıların Instagram Hikayelerdeki gibi içeriklere basarak geçme özelliğini kullanabiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu