Sosyal Medya

Instagram Hikayelerine Slider Anket Özelliği Geldi

Instagram, hikayeler özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Bu günlerde bir dizi yeniliği test eden Instagram bu kez de slider anket seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıktı. Bu interaktif araç, oylamaya sunulan sorulara emoji kullanarak cevap verilmesine olanak sağlıyor. Instagram anket özelliğini kullanıcılarına ilk kez 2017 yılında kullanıma sunmuştu. Etkileşim araçlarını giderek artıran platform, böylece günlük aktif kullanıcısına da katkı sağlamaya devam ediyor.

Hikayelerde izleyicilerin yanıtlarını da farklı bir şekilde görmenizi sağlayacak olan slider anket hem kişilerin hem de markaların takipçileriyle daha iyi bağlantı kurmasını sağlayacak. Kullanıcılar gelen yanıtları emoji slider anketinde görebilecek ve aynı zamanda diğerlerinin reaksiyonlarının hangi seviyede olduğunu görüntüleyebilecek.

Daha önce sadece Evet ve Hayır seçeneklerinden ibaret bir anket çıkartması sunan Instagram, emoji slider çıkartması ile oylamaya sunmak istediğiniz sorulara emoji kullanımı ile cevap verilmesini mümkün kılıyor. Örneğin, “Pizzayı ne kadar seviyorsunuz?” sorunuza tercih ettiğiniz emojiyi ekleyebiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ise bu emojiyi istediği seviyeye kaydırarak sevgilerinin derecesini gösterebiliyor.

Oluşturmakta olduğunuz Instagram hikayesi içerisine emoji slider çıkarması eklemek oldukça kolay. Her zaman olduğu gibi bir fotoğraf veya video çekmek ve çıkartmalardan bu yeni seçeneği seçmek yeterli. Ardından sorunuzun moduna en uygun emojiyi seçebilirsiniz. Arkadaşınızın hikayesinde emoji slider gördüğünüzde ise istediğiniz derece sola veya sağa kaydırma yapabilirsiniz. App Store ve Google Play Store üzerinden gerçekleştireceğiniz Instagram sürüm 44 güncellemesi ile özelliği kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu